Wpis z mikrobloga

Osoby chcące być wołane do kolejnych aktualizacji plus pod postem a jak nie to # na czarno
#budujzwladca #budujzwykopem #warsztat

Co zrobiłem od ostatniego wpisu:
-Dokończyłem zbrojenie płyty, wszystkie panele położone na cegłówkach 6cm i połączone drutem także są w miarę sztywną całością
-policzyłem gdzie mają być zatopione kotwy które zrobiłem z prętu żebrowanego M16 (zdjęcie w komentarzu)
- dzisiaj po 15 jadę po listwę wibracyjną i zacieraczkę - dzięki @kolhubi za protipy jak dobrze pójdzie mi z zacieraniem to wynajęcie zacieraczki i sprzętu wyniesie tylko 160zł
-beton przyjedzie jutro przed 12

Jutro a najprawdopodobniej pojutrze rano dam znać jak to wszystko wyszło

Aktualne koszta projektu
- ziemia za wybranie ziemi
- dokumentacja profilu skrzyżowania 615zl brutto
- 30 mb deski calówki około 20cm szerokości - 50zl
- kabel 3x2,5 17m + 2m folii do wykopu 74zł
- koparka 200zł
- 30t zwiru 500zł
- wkręty do szalunku 24zł
- Folia budowlana 86zł
- Zbrojenie i drut do wiązania - 0zł (ojciec miał kilka niepotrzebnych paneli)
- 5 prętów gwintowanych- 55zł
- okucia i śróby 42zł

Łącznie: 1646zł
WielkiWladcaWypoku - Osoby chcące być wołane do kolejnych aktualizacji plus pod poste...

źródło: szalunek1

Pobierz
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wielki_Wladca_Wypoku +65
Osoby chcące być wołane do kolejnych aktualizacji plus pod postem a jak nie to # na czarno
#budujzwladca #budujzwykopem #warsztat

Szalunek gotowy policzony kąty i wymiary zachowane, trochę było zabawy i poprawiania, ponieważ pierwszy raz w życiu to robiłem.
Folia rozłożona, kawałki połamanych krawężników
  • Odpowiedz
@barman84: kąty sprawdzone kilkanaście razy, przekątne zgadzaja sie prawie do milimetra, brakowało 2mm do zgodności, każdy kąt został sprawdzony metodą na "trójkąt egipski" 3x4x5, poziom naniesiony poziomica laserowa
podbudowa to gruz z betonu b20 b25zbrojony i b30 dodatkowo najrozniejszej masci gruz zasypane 30t zwiru i zageszczone zageszczarka
@kolhubi prety gwintowane hartowane czyli te twardsze
  • Odpowiedz