Wpis z mikrobloga

Hej mirki,

Około 5 miesięcy temu dostałem po oczach lampą fotoradaru. Problem jest taki że od tego czasu sprawdzam skrzynkę pocztową oraz m obywatela i nadal nic nie przyszło. Lata temu miałem inny mandat i pod ten sam adres przyszedł bez zwłoki.

Ktoś ma pojęcie czemu nadal go nie otrzymałem?

Nie chciałbym mieć z tego powodu problemów.

#polskiedrogi #mandat #drogowka #pytanie #motoryzacja
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ktoś ma pojęcie czemu nadal go nie otrzymałem?

@gokusan: może zdjęcie nie wyszło, albo zaszły jakieś sytuację anulujące pomiar (inne auto w kadrze czy coś).

Pytanie też czy przekroczyłeś prędkość, bo kilka razy widziałem fotoradar który trzaskał zdjęcia każdemu - źle skonfigurowany, albo jakieś badania, testy czy coś.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@hellfirehe bankowo ja. Mechanik kazał mi wyjechać z zakładu i przyspieszyć mocno by sprawdzić jedną rzecz czy dobrze działa. Nie wspomniał jednak że jest tam fotoradar, a ja głupi skupiłem się na pracy samochodu i nie zauważyłem. Więc byłem sam i na pewno jechałem za szybko.
  • Odpowiedz
Więc byłem sam i na pewno jechałem za szybko.

@gokusan: przedawnienie mija niby po roku, ale obecnie z tego canardu mandaty przychodzą naprawdę szybko.
Więc po 5 miesiącach jesteś raczej bezpieczny.

Może zdjęcie nie wyszło, albo tablica nieczytelna i Ci się przyfarciło.
  • Odpowiedz
  • 0
@gokusan przysyłają w ciągu 2 miesięcy standardowo. Od kilku miesięcy dostaje mandaty nowego właściciela samochodu. I każdy jest w max 2 miesiące
  • Odpowiedz