Wpis z mikrobloga

Brak chęci do pracy i aktywności w pracy. Brak jakiejkolwiek indywidualnej inicjatywy.
Robię coś dopiero jak naprawdę robi się ciśnienie.

Rzygam już pracą, korpo, tabelkami, konsolami, skryptami, systemami, testami, fuckupami, pipelineami, deadlineami, ASAPami, callami itd

A pracuję dopiero nie całe 3 lata
Czy to już czas iść do psychiatry?

#pracbaza #pracait #testowanieoprogramowania #praca
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@przegrywam_przez_miasto: tez tak czasem mam ale przypominam sobie jak sie pracowalo fizycznie i nagle praca nie jest juz taka ciezka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a tak serio to moze by powoli wypalenie zawodowe lub np stres (a ze stresu ciezko sobie zdac sprawe); jedz na urlop (kup wycieczke w biurze i wszystko Ci ogarna);
po urlopie napisz nam jak sie czujesz i bedziemy doradzac dalej :)
  • Odpowiedz
@przegrywam_przez_miasto: Ja co prawda nie w IT, ale mam bardzo podobnie. Od kilku lat. Łączny staż pracy mam dopiero z 14 lat. Na początku swojej przygody zawodowej było spoko, chciało się przychodzić do pracy, fajni ludzie, spoko. Im dłużej pracowałem w tym miejscu, coraz mniej mi się podobało. Po 7 latach zmieniłem w ogóle prace i stanowisko. Trafiłem niestety do kołchozu, w którym wytrzymałem kilka lat. Strasznie mnie to wypaliło,
  • Odpowiedz
@przegrywam_przez_miasto mam złe wieści, to uczucie które w brzuchu cię ściska to nie depresja tylko ambicja, skoro już teraz czujesz te klikanie tabelek do końca życia nie jest dla ciebie to musisz coś zrobić bo oszalejesz na tabletkach
  • Odpowiedz
@przegrywam_przez_miasto: problem jaki masz to: to ze jestes dosyc mlody, nie masz hobby i jestes sam.
mozliwe sa 3 rozwiazania:
zestarzej sie - predzej czy pozniej dojdziesz do tego etapu
poszukaj hobby - co lubisz robic w wolnym czasei bardziej niz praca?
poszukaj innej osoby - z ta osoba bedziesz mogl zapomniec o pracy
  • Odpowiedz
@przegrywam_przez_miasto: podobnie, staż pracy już 10 lat, różne zawody, ale od 3,5 roku jako programista. Do maja miałem spoko robotę - bardzo chciało mi się pracować i wykazywać, fajnych ludzi, ale mniej więcej pół roku wcześniej atmosfera w firmie siadła. Teraz jestem czwarty miesiąc w nowej firmie - tutaj pierwsze trzy miesiące byle się wykazać, pokazać z dobrej strony, ale od jakiegoś czasu już mi się nie chce. Odpalam kompa,
  • Odpowiedz