Wpis z mikrobloga

Ja tylko przypominam, że za jakość powietrza wg aktywistów odpowiada Żuk, który buduje drogi, co wiąże się z wycinką drzew, a nie taki Janusz z Grażynką z domku jednorodzinnego, którzy palą w piecu śmieciami :P

#lublin
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pituch: mam z okna na jednym z najwyższych punktów w okolicy piękny widok na dolinę Bystrzycy w okolicach Wapiennej ( ͡° ͜ʖ ͡°), a widzę też doskonale Maki. Co tam się wieczorem dzieje z powietrzem, to jest jakaś magia.
  • Odpowiedz
  • 1
@An-Dagda: nie znasz się. Jeden aktywista zrobił swój smogometr i lata po mieście nagrywając filmiki, że żuk truje. Autentyk. Na kanarku itd czysto a ten nagrywa i mówi, że miasto kłamie i truje obywateli xD

@dominowiak przecież to wina Żuka, nie znasz się. Wycina drzewa, które i tak nie filtrują smogu, bo aparaty szparkowe są za małe xD
  • Odpowiedz
@Pituch: w sobotę wieczorem przeszedłem się roztoczem. Czuć "zimę" w powietrzu, zresztą jak otworzę teraz okno to oczyszczacz skacze z czasem nawet do 80 PPM 2,5. Masz jakieś spoko fanpage polajkowane. Gdzie jest ten gość ze "smogometrem"
  • Odpowiedz