Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Akatora: ćpanie pozwala tłumić moje emocje
dzięki czemu jeszcze jakoś funkcjonuje do tego jestem w to wjebny od 13 roku życia. Ponad powoła życia po uszy w tym gównie. na trzeźwo to wszystko jest nie do wytrzymania więc uciekam od problemów, zażywając mase przeróżnych substancji często do odciny byle tylko się odciąć
  • Odpowiedz
@Akatora mi bardzo pomogła terapia w ośrodku leczenia uzależnień. Po pierwsze, spotykasz ludzi z podobnymi problemami, nie jesteś z tym sam. Po drugie uczysz się wiele na swój temat. Po trzecie uczysz się wiele na temat tego jak działa uzależnienie, ale i o psychologii ogólnie. Po czwarte nabywasz wiele praktycznych umiejętności, które możesz wykorzystać np w nowej pracy albo w domu.

Oczywiście nie mówię, że to wszystko przychodzi łatwo, bo i
  • Odpowiedz
@Akatora no to już znasz przyczyny, skutki też, to teraz pomyśl jeszcze trochę i może znajdziesz rozwiązanie ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Akatora: ćpanie pozwala tłumić moje emocje

dzięki czemu jeszcze jakoś funkcjonuje do tego jestem w to wjebny od 13 roku życia. Ponad powoła życia po uszy w tym gównie. na trzeźwo to wszystko jest nie do wytrzymania więc uciekam od problemów, zażywając mase przeróżnych
  • Odpowiedz
ćpanie pozwala tłumić moje emocje

@Akatora: mylisz skutek z przyczyną, to jest błędne koło. Dopóki ćpasz będziesz miał r-------y układ nerwowy i nie radził sobie z emocjami. Dopóki nie będziesz radził sobie z emocjami, będziesz ćpał, więc jeszcze bardziej nie będziesz sobie radził. Masz dwie drogi przed sobą - i tylko dwie - przestaniesz ćpać i nauczysz się radzić z emocjami, albo trumna.
  • Odpowiedz
@Akatora: poszukaj pomocy. Nie ma na tym świecie jednej osoby która nie ma "myśli nie takie", po prostu większość normalnie z tym funkcjonuje a większość z pozostałej mniejszości jako tako. Reszta to ludzie którym nikt nie pomógł
  • Odpowiedz
@Akatora: przykro mi ale jesli chcesz cos z tym zrobic to bedzie bolalo jak sk%%wysyn. Odwyk i terapia jednoczesnie, inaczej bedziesz tylko lecial w dół. Rzeczywistość jest do ogarniecia na trzezwo, bez narkotykow ale to jest proces. Powodzenia i walcz o siebie, naprawde warto
  • Odpowiedz