Wpis z mikrobloga

@Przemek755: lepsza Somalia, Indie albo Kambodża xD. Urodziliscie się w kraju z topki świata gdzie nawet nieporadni dostaną jedzenie i pomoc. A jak Ci się trochę chce to zawsze możesz coś osiągnąć.
  • Odpowiedz
@piotrlionel: z topki nie, średni. Nie jest tak łatwo, jak w Niemczech czy UK (tam wystarczy chcieć, w Polsce trzeba znacznie więcej się napracować). Drugie zdanie - fakt, jakkolwiek byśmy na to nie narzekali, to jest lepiej niż w krajach które wymieniłeś. I tak, nie doceniamy tego co mamy na tle świata.

@wez_idz_sobie przygotuj się, czas leci tylko szybciej potem. Ja i różowa nie wiemy gdzie nam uciekły 4
  • Odpowiedz
@MajorKusiol: możliwe że na podium nie stoimy ale dalej uważam że pierwsza 10 mocno. Natomiast nie wiem co fajnego jest w UK, Francji, Niemczech. Biorąc pod uwagę bezpieczeństwo i imigracje to Polska je bije na głowę IMO. Na pewno wyżej jest Szwajcaria, Finlandia, Norwegia, Islandia
  • Odpowiedz
@piotrlionel: ale tu nie chodzi o osiągniecia, bo tych akurat nie brakuje. Ma się auto, motor, hobby, stabilna prace. Lecz też mieszkanie z rodzicami bo auto na kredyt, i małe powodzenie płci przeciwnej. No i długi bo z wypłaty i dojazdów do pracy ciężko cos odłożyć. Ogólnie stabilnie lecz bez fajerwerków
  • Odpowiedz
Akurat ja czuje się dobrze sam ze sobą, daj mi tylko lepiej płatną pracę, a zarobię na mieszkanie. Z niskich zarobków wychodzi, że odkładając 1000zł co miesiąc (bo tyle jestem w stanie obecnie), mieszkanie kupie na emeryturze jak już połowa rodziny poumiera i dostanę w spadku dom
  • Odpowiedz
@Przemek755

daj mi tylko lepiej płatną pracę

Po co się rozdrabniać. DAJ MI miliony na konto to będę żył godnie xD
Na dobrze płatną pracę trzeba było zapracować wtedy gdy rodzice mówili żeby się uczyć :) pieniądze nie spadają z nieba tylko trzeba je zarobić. A najwidoczniej twoja praca nie jest więcej warta
  • Odpowiedz
@wez_idz_sobie: Ostatecznie i tak życie polega na straceniu wszystkich bliskich i umieraniu. Ani nie ma gwarancji, że partnerka będzie zawsze (a może po prostu szybko umrze?), ani też że dzieci się nie odwrócą i zainteresują jak zaczniesz spisywać testament. A już nie te czasy, że się blisko z sąsiadami trzymało i ogólnie z otoczeniem.
  • Odpowiedz
@not_me: Według mnie niema co myśleć o tym ze sie pozna kogos na całe życie zwłaszcza w tych czasach,lepiej mieć w------e i po prostu to życie jakos przeżyć,bo osiągnąć szczęście to każdy by chciał ale system nas blokuje…
  • Odpowiedz