Aktywne Wpisy
BarkaMleczna +91
Dlaczego coś tak ekstremalnego jak pełny rękaw tatuaży jest ostatnio tak powszechne?
Niezależnie od tego, kto co myśli o tatuażach, zrobienie sobie dalej ręki (albo obu) to jest ekstremalna modyfikacja ciała i wyglądu. A tymczasem mam wrażenie, że wśród Gen Z, ogromne tatuaże to coś tak normalnego jak kiedyś przekłute uszy. Zauważyłam to tego lata, kiedy jeździłam po różnych miejscach i widziałam bardzo dużo bardzo młodych ludzi tak "naznaczonych". Rzuca się to
Niezależnie od tego, kto co myśli o tatuażach, zrobienie sobie dalej ręki (albo obu) to jest ekstremalna modyfikacja ciała i wyglądu. A tymczasem mam wrażenie, że wśród Gen Z, ogromne tatuaże to coś tak normalnego jak kiedyś przekłute uszy. Zauważyłam to tego lata, kiedy jeździłam po różnych miejscach i widziałam bardzo dużo bardzo młodych ludzi tak "naznaczonych". Rzuca się to
Mircy, przychodzę do was z prośba.
Znajomy jest na etapie otwierania gabinetu stomatologicznego i szuka nazwy. Chciałby uniknąć nazw szablonowych typu dentologia itd. Celuje w nazwy nietypowe ale związane z branżą. Padł np. pomysł "Biała Szuflada" *szuflada potocznie to proteza), niestety nazwa już jest zajęta.
W związku z tym liczę na wszą kreatywność i chęć pomocy.
#kiciochpyta #pytanie #dzialalnoscgospodarcza #januszebiznesu
Znajomy jest na etapie otwierania gabinetu stomatologicznego i szuka nazwy. Chciałby uniknąć nazw szablonowych typu dentologia itd. Celuje w nazwy nietypowe ale związane z branżą. Padł np. pomysł "Biała Szuflada" *szuflada potocznie to proteza), niestety nazwa już jest zajęta.
W związku z tym liczę na wszą kreatywność i chęć pomocy.
#kiciochpyta #pytanie #dzialalnoscgospodarcza #januszebiznesu
Nie grałam milion lat i jest to może głupie pytanie, ale czy istnieje sposób podłączenia słuchawek usb-c do jacka w piecu? Nie mam pewności, czy mogą działać po bluetoothie, ale czy ewentualnie jest jakaś przełączka? Jeśli nie, to polecacie jakieś niedrogie słuchawki blutaczowe? Nie zależy mi na bóg wie jakiej jakości, bo to tylko do domowego brzdękania. Piecyk mam Peaveya jakiś co najmniej 15-letni o mocy góra 15-25 W.
#gitara #gitaraelektryczna
Nie wiem jakich efektów masz zamiar używać, ale na słuchawkach to może brzmieć całkiem inaczej niż na głośniku dlatego w efektach stosuje się symulatory wzmacniaczy.
1) allegro, guitarcenter
2) ja gram na różowych ernieballach
3) kabel polecam od red's music - polska firma, dobra cena jakość
4) kup słuchawki po kablu, ja mam np. AKG k52
@kidi1 Noted, dzięki.
@ActiZ Dzięki za konkret odpowiedzi. Dawniej miałam też Ernie Balle tylko zielone i to były bodajże 10. Widzę, że różowe są 9, ale myślę, czy może da się jeszcze bardziej pójść w 8. Może durne pytania, ale nie jestem w temacie
Teraz w jednej gicie mam zainstalowane wlasnie 10'tki i gram w E Standardzie, a na głownym stracie cisne na 9'tkach. Chcesz to instaluj ósemki - beda git, kwestia preferencji. Im cieńsze struny tym większy " makaron "
@grzmot_cebula: xd, zdajesz sobie sprawę że to działa tylko w drugą stronę, USB jako źródło, a Jack jako wyjście?