Aktywne Wpisy
popik3 +1246
Prosta sprawa, dajesz plusa i ostatnia cyfra mówi Ci o tym co Cię czeka w 2024 roku. To nie #glupiewykopowezabawy ani #heheszki ani #humorobrazkowy #sylwesterzwykopem
Lolenson1888 +25
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Wpadłem więc na pomysł, że może kupię Tribana RC 100 za 1400zł skoro i tak będę jeździł na wirtualnych biegach to chyba brak klamkomanetek i tylko 8 przełożen z tyłu nie ma znaczenia? Czy to dobry pomysł?
#rower #szosa #trenazer #wahoo
Cog v2 na tym plastiku bliżej koła zamachowego ma regulację offsetu żeby linie łańcucha poprawić, możesz tym się jeszcze pobawić w jedną i drugą stronę może coś to da
Dla Kick Core zalecaną wartością na COGu jest 1, ale próbowałem też innych - bez różnicy.
Jak im wysłałem za pierwszym razem to wysłali mi nową ramę. Teraz napisałem znowu maila i zobaczymy, ale na pewno w odsyłanie ramy znowu nie chce mi się bawić..
Też myślę, żeby to olać, gorzej z tym problem opisanym w pkt nr 3 bo to już powoduje realny opór przy kręceniu. Jak to u Was wygląda? Generalnie podczas wkręcania osi można ramę mieć ustawioną pod różnym kątem,
Mozesz zrobic filmik z wkrecaonia osi? Akurat tutaj wyglada to dosc dziwne
Rower się nie rusza na boki, ale cog raz kreći się swobodnie, a raz nie..¯\(ツ)/¯
Nagrałem już wczoraj dla Was parę filmów żeby pokazać jak dobrze kręci się COG z niedokręconą osią, a jak słabo (wcale?) z dokręconą, ale wtedy wpadłem na jeszcze jeden pomysł, mianowicie żeby założyć ramę na trenażer bez COGa. Hub trenażera kręcił się wtedy swobodnie w każdej możliwej pozycji i wtedy zrozumiałem, że to problem z COGie. Wymieniłem go na nowy który dostałem również od Zwifta i problem
Aktualizacja :D
Wymieniłem łańcuch na nowy (11 rzędowy) i różnica jest kolosalna. Hałas z napędu podczas jeżdżenia spadł prawie
To znowu ja, chyba nigdy nie dojdę z tą ramą do ładu. :D Ponownie zaczęło coś delikatnie stukać i odkryłem, że to wina napinacza bo gdy go delikatnie dotknę w dół to hałas ustaje.
Przy okazji zauważyłem jedną niepokojącą rzecz, napinacz nie napina u mnie łańcucha jakoś mocno, można powiedzieć, że łańcuch trochę zwisa. Jak jest u Was?