Wpis z mikrobloga

Mireczki, dostałem trenażer Wahoo Kickr Core Zwift One na urodziny. Trochę szkoda mi mojej nowej szosy więc myślałem żeby dokupić do niego te ramę od Zwifta ale to dość droga sprawa (jedyny plus, że łatwo zmienić wymiary tej ramy i mógłbym jeździć z żoną).
Wpadłem więc na pomysł, że może kupię Tribana RC 100 za 1400zł skoro i tak będę jeździł na wirtualnych biegach to chyba brak klamkomanetek i tylko 8 przełożen z tyłu nie ma znaczenia? Czy to dobry pomysł?
#rower #szosa #trenazer #wahoo
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@plonace_kalosze: jedyne co mnie wstrzymuje to fakt, że wirtualne biegi działa tylko na Zwifcie. Jak będę chciał zmienić apke i przejść na mechaniczne przerzutki to taki rower już będzie bardzo słaby.
  • Odpowiedz
  • 0
@Vegetable_Broccoli_2: o, więcej ludzi już go ma niż myślałem.
Jesteś zadowolony? Kupiłbyś drugi raz? Jaką ma przewagę nad najtańszym rowerem + zwift play który pewnie można kupić kilkukrotnie taniej?
Jego też można połączyć za pomocą apki o której pisałeś i zmieniać biegi np w Rouvy?
  • Odpowiedz
@Skyler: jestem bardzo zadowolony i z pewnością kupiłbym drugi raz, rok temu z partnerką mieliśmy tylko trenażer wahoo, zmiana rowerów i kaset co jazdę na tyle nas irytowała, że pozbyliśmy się trenażera. Teraz zmiana ustawień zajmuje mniej niż 2 minuty. Więc jak będzie jeździła więcej niż jedna osoba i wasze rozmiary się znacznie różnią to jest gamechanger. Tak, za pomocą tej apki możesz zmieniać wirtualne przełożenia gdzie chcesz.
VegetableBroccoli2 - @Skyler: jestem bardzo zadowolony i z pewnością kupiłbym drugi r...

źródło: IMG_0871

Pobierz
  • Odpowiedz
@Skyler: Działa to świetnie, bo zasadniczo wyklucza użycie dodatkowego roweru. Zajmuje mniej miejsca i wygląda 10 x lepiej niż tradycyjny rower z trenażerem, a to ważny aspekt jeżeli trzymasz coś w pokoju przez cały rok.

Elektroniczne przerzutki to świetne rozwiązanie - klikasz i działa, nie musisz p-------ć się z ciąglą regulacją, czy zużyciem napędu. Po prostu działa i zapominasz o sprawie, średnio co ma się tutaj popsuć, a nawet jeżeli
  • Odpowiedz
@drtg: @Skyler Będzie słabo, RC100 ma chyba przełożenie 1.56 najmniejsze jak kiedyś patrzyłem (mam wersję 7biegową na trenażerze), także bez wirtualnego sziftingu można się zesrać na podjazdach >15% jak się nie jeździ na EGR.

Jak się jeździ z EGR to pełen luksus i generalnie polecam taki zestaw
  • Odpowiedz
  • 0
@Vegetable_Broccoli_2: @AVOIDME
Najbardziej przekonuje mnie właśnie to, że Żona jest sporo niższa, a zarzeka się, że też chce jeździć.. ;D
Pytanie co że Zwiftem? Bardzo upierdliwe jest jeździć we dwójkę na jednym koncie? Dwie subskrypcje to już zdecydowanie przesada. :d
  • Odpowiedz
@Skyler: nawet jak zablokują za jakiś czas to co z tego? Imo w dzisiejszych czasach jak coś zablokują to i tak zaraz ktoś znajdzie inne obejście. Płacisz 30 zł raz, nawet jak za pół roku zablokują to i tak jesteś na plus bo zwift to niecałe 90 zł miesięcznie na osobę. Swoją drogą ok, zwift nie jest tani, ale spójrz na to z tej strony, że za te 90 zł
  • Odpowiedz