Wpis z mikrobloga

Jako wyborca Razem bardzo się cieszę z tej decyzji, liczyłem na nią odkąd prośby uwzględnienia spraw ważnych dla Razem zostały zignorowane przy tworzeniu umowy koalicyjnej, moim zdaniem powinni od razu się odłączyć ale lepiej późno niż wcale. Może i Razem poleci pod próg ale warto zaryzykować skoro Lewica i tak nie ma żadnej sprawczości w rządzie a samo Razem jest tylko źródełkiem z którego czerpie się pomysły i przedstawia jako swoje, wiatr dziejowy w całym świecie zachodnim wieję w stronę antysystemową i antyliberalną więc imo realnie wyjdzie im to na dobre i pewnie NL z Wiosną zostaną wchłonięte przez KO a za kilka lat to Razem będzie główną lewicową siłą w kraju.

oczywiście libki już spłakane, że ktoś śmiał śmieć przeciwstawić się Tuskowi i pchają narracje, że albo jesteś z nimi albo z PISem ale ten ból d--y czyni tę decyzję jeszcze lepszą ( ͡ ͜ʖ ͡)

#polityka #bekazlibka #bekazprawakow trochę #antykapitalizm ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ShadyTalezz - Jako wyborca Razem bardzo się cieszę z tej decyzji, liczyłem na nią odk...

źródło: gguz4vk9sv751

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ShadyTalezz:
Jeżeli na sprawy socjalne i pracownicze przeznaczą tyle energii, co teraz Lewica przeznacza na sprawy emigrantów i mniejszości seksualnych i uprzywilejowania kobiet, to dość szybko wygrają!
  • Odpowiedz
  • 3
@Afrobiker: możliwe, tak jak napisałem - warto zaryzykować bo jak zostaną to nie mają w tym rządzie nic do ugrania, nie zrealizują swoich postulatów i i tak będą obwinianie o sabotowanie wspaniałego tuska

@Jariii xD
  • Odpowiedz
@ShadyTalezz 100% racji. Obecnie rola lewicy w rządzie to czysta fikcja - dostali najbardziej bezużyteczne teki (edukacja i równość), a ich ustawy upadają (aborcyjna, teraz o związkach partnerskich, która została tak wykastrowana, że nie ma sensu nawet nad nią głosować). To jest robienie sobie jaj z wyborców, że partia mająca 1,5%, czyli PSL ma więcej do gadania niż Lewica jako całość.
  • Odpowiedz
@ShadyTalezz: Teraz tylko Zandberg musi dokonać czystki reakcjonistów i liberałów z szeregów Razem i będzie partia na którą będzie można głosować z czystym sumieniem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@LebronAntetokounmpo: nie wiem co Zandberg zrobi, z tego co wiem to przed kongresem władze partii miały rekordowo niskie poparcie i myślałem, że wybiorą nowe, imo to odsunięcie tam jego, Zawiszy i Koniecznego by im wyszło na dobre
  • Odpowiedz