@WH40K: 1. Efekt Bilbao nie polegał jedynie na powstaniu jednego nietypowego budynku 2. Sorry, ale to coś w Pradze jest równie szpetne i tandetne co nieświętej pamięci wrocławski Solpol xD 3. Ta piramida jest znana dzięki Luwrowi, a nie Luwr dzięki piramidzie. Jakby ją postawiono gdzieś indziej to pies z kulawą nogą by się tym projektem nie zainteresował. A i tak uważam że psuje otoczenie zabytkowego gmachu.
@haabero: No tak, wiem że jeszcze jest tam część podziemna, ale jej z zewnątrz nie widać. Luwr był równie znanym pałacem co Wersal, a jako galeria sztuki też już istnieje ponad 300 lat. Mógłby nadal istnieć bez tej piramidy, a i tak byłby równie rozpoznawalny. Piramida natomiast jest znana tylko dlatego że ją postawiono na dziedzińcu Luwru w ramach kontrastu. Więc raczej oczywistym jest który budynek pasożytuje na którym.
#warszawa #architektura
źródło: guggenheim-4-3798488142
Pobierzźródło: 17293236-praga-tanczacy-dom
Pobierzźródło: Muzeul-Luvru-foto-Facebook-640x400
Pobierz@WH40K: bo to prawda xD
1. Efekt Bilbao nie polegał jedynie na powstaniu jednego nietypowego budynku
2. Sorry, ale to coś w Pradze jest równie szpetne i tandetne co nieświętej pamięci wrocławski Solpol xD
3. Ta piramida jest znana dzięki Luwrowi, a nie Luwr dzięki piramidzie. Jakby ją postawiono gdzieś indziej to pies z kulawą nogą by się tym projektem nie zainteresował. A i tak uważam że psuje otoczenie zabytkowego gmachu.
@kacappylon: Nie xD
Poza tym jest też kwestia gdzie co można postawić. Muzeum w Bilbao wygląda super, ale pod PKiN byłby okropnym oszpeceniem krajobrazu.
No tak, wiem że jeszcze jest tam część podziemna, ale jej z zewnątrz nie widać. Luwr był równie znanym pałacem co Wersal, a jako galeria sztuki też już istnieje ponad 300 lat. Mógłby nadal istnieć bez tej piramidy, a i tak byłby równie rozpoznawalny.
Piramida natomiast jest znana tylko dlatego że ją postawiono na dziedzińcu Luwru w ramach kontrastu. Więc raczej oczywistym jest który budynek pasożytuje na którym.
Tak, to prawda, ale i dookoła xboxa też będą robić przebudowę i to może zmienić trochę sytyację.
Nie chcę was chłopaki rozczarować, ale o tym czy coś jest "obrzydliwe" nie decydują ludzie z forum na którym królują tagi FameMMA oraz
źródło: images
Pobierz