Aktywne Wpisy

lronman +18

heksengerg +100
Konetekst:
Strona Łodzi na fb.
Post o otwarciu nowego miejsca rozrywki dla dzieci. Oburzona Madka, że opiekun musi płacić a w innym miejscu wchodzi za darmo.
Zapytałam w komentarzu „czyżby tryb Dej się załączył?” Nazwała mnie pustakiem. To jeszcze zdążyłam wrzucić odpowiedź, że jestem za tym żeby opiekun też płacił. Przynajmniej miejsce będzie zadbane a nie zniszczone przez madki i dejów.
Odpowiedź dostałam w wiadomości prywatnej.
Pozdro!
Strona Łodzi na fb.
Post o otwarciu nowego miejsca rozrywki dla dzieci. Oburzona Madka, że opiekun musi płacić a w innym miejscu wchodzi za darmo.
Zapytałam w komentarzu „czyżby tryb Dej się załączył?” Nazwała mnie pustakiem. To jeszcze zdążyłam wrzucić odpowiedź, że jestem za tym żeby opiekun też płacił. Przynajmniej miejsce będzie zadbane a nie zniszczone przez madki i dejów.
Odpowiedź dostałam w wiadomości prywatnej.
Pozdro!

źródło: temp_file8850942783259770189
Pobierz
Cześć,
czy ktoś walczył z pocztą polską o odszkodowanie za niedostarczoną przesyłkę, którą odesłali przed zakończeniem terminu przechowywania? Składałem najpierw reklamację, a potem skargę - jednakże w ogóle nie odniesiono się do zarzutów, nie wskazując drogi odwoławczej/skargowej, a w kolejnym piśmie po tym jak zaniosłem sam pismo na PP dostałem odpowiedź bez meritum, uznając skargę za bezzasadną (pomimo powołania się na ich regulamin o terminie przechowywania), a potem dostałem powołanie się na KPA (co mnie dziwi, bo Poczta to chyba nie urząd):
"W związku z powyższym informujemy, że w przypadku kolejnego zgłoszenia, bez wskazania nowych okoliczności,
pozostanie ono bez rozpatrzenia z odpowiednią adnotacją w aktach sprawy i bez zawiadamiania skarżącego,
zgodnie z art. 239 § 1 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks Postępowania Administracyjnego (tekst jednolity
Dz.U. 2024 poz. 572)."
Gdzie mógłbym się "poskarzyć" na pocztę polską, bo srednio mi sie chce isc do WSA (jak mniemam, skoro to KPA) w sprawie paczki z chin za 100 ziko, no ale trochę mnie wkur**** xD
Myslalem o UOKIK lub rzeczniku konsumenta, ale moze ktos ma lepsze protipy.
#pocztapolska #prawo #przegryw #gorzkiezale #przesylka #temu #pocztex #kurier #pytanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
Jaki typ przesyłki i czy była ona ubezpieczona (deklaracja wartości i ubezpieczenie to dwa różne świadczenia).