Wpis z mikrobloga

Hej, czy możecie mi polecić jakiś czytnik? Przez kilka lat miałem kindle'a z 2015 roku, ten z fizycznymi przyciskami jeszcze. Chciałbym coś nowego, z podświetleniem i barwą ciepła. potrzebuje tylko w sumie do czytania książek, bez żadnego rysowania, rysików, pisania, AI etc. Patrzyłem kindle za 519zł, ale też Kobo clara color za 599.
Macie sugestie? Może być drożej, o ile warto
#czytniki #ksiazki
alverini - Hej, czy możecie mi polecić jakiś czytnik? Przez kilka lat miałem kindle'a...

źródło: 13188254_0_f

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@alverini kupuj Kindla i nawet się nie zastanawiaj. Jeśli to ma być dla ciebie sprzęt którego używasz regularnie, często i z przeznaczeniem na kolejne ~10 lat to Kindle 5 za niecałe 800 zł i masz sprzęt primo gusto.
  • Odpowiedz
  • 0
@matekkkk: patrze na porówniania i kobo clara color ma wszystko to co paperwhite, ma kolor (mało przydatne) i jest 200zl tanszy. ciezko to przebic. Kindle ma też na pewno jak kupujesz ebooki bezposrednio na amazonie
  • Odpowiedz
@alverini: nie można pójść źle z paperwhitem imo, z minusow to zamknięty system - ale no faktycznie, nie ma jakiejś toptierowej specyfikacji jak na dzisiejsze czasy, to po prostu solidny czytnik
  • Odpowiedz
z minusow to zamknięty system

@Xxx_BussyDestroyer33: ???? A co tu masz zamkniętego? Wgrywasz przecież co tylko chcesz (oczywiście z plików, które jest sens wgrywać na czytnik służący do czytania tekstu), nie musisz przez Amazona.

@alverini bierz Kindla i nawet się nie zastanawiaj.
  • Odpowiedz
@alverini: Bierz Kindle Paperwhite, przerabiałem ten temat kilka miesięcy temu. Zastanawiałem się na Pocketbook Era i właśnie Kindle Paperwhite. Era okazał się ciężki i niewygodny w trzymaniu (kwadratowe krawędzie wrzynające się w ręce), ekran miał nierównomierne podświetlanie (a podobno była to już wersja z naprawianym oświetleniem), na plus było fajne zarządzanie katalogiem książek na urządzeniu, ale za to był powolny i się kilka razy zaciął podczas 3 dni użytkowania.
Kindle
  • Odpowiedz