Aktywne Wpisy
kupa1231 +198

MajsterZeStoczni +218
szfagier muwi tam wełne trzeba ja kom wełne jak jest surowiec pod renkom trzeba omptylizować koszty
źródło: 177002698_2241803985949492_7446774756663175209_n
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 177002698_2241803985949492_7446774756663175209_n
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Edit: na przykład ten test (przejrzyjcie wszystkie strony) https://www.purepc.pl/intel-core-ultra-9-285k-test-recenzja-opinia-wydajnosc-premiera?page=0,52
Nowy procesor - do programów i do ML - czy warto?
praca ma wyższy priorytet bo do gier każdy wystarczy. to, ze procek jest w grach gorszy, tego nawet nie zobaczysz bez patrzenia się na licznik FPS bo wysokie modele nadal są wystarczające, nawet jak jakiś inny jest lepszy.
też bierzesz pod uwagę technologie które wykorzystuje program co używasz, typu quicksync w adobe premiere.
AMD Ryzen - co to za pomysł do uczenia maszynowego. To jest bardzo duża liczba modeli od lipmych z podstawowymi instrukcjami z 2015 roku po ryzen 9 - Gdzie wreszcie dodano w wersji procesorow 3DX INSTRUKCJE AVX512.
NIEZBEDNE DO SZYBKIEGO PRZELICZANIA VEKTOROW w algorytmach Uczenia maszynowego.
We wszystkich poprzednich RYZENACH nie ma Instrukcji AVX51 oraz DL.
A te instrukcje daja
@cohontes: GPU 4070 Ti choć się zastanawiam, czy nie wziąć wyższego modelu, jeśli zacznę bawić się w uczenie maszynowe
@qeni: Intel już nie powinien mieć problemu z degradacją, bo mocno obniżyli taktowanie i mniej prądu żre. Tak więc ten argument to tak średnio mnie przekonuje. Oczywiście może się okazać, że z czasem zaczną się inne problemy.
@10129: Nie wiem jeszcze, jakich programów ostatecznie będę używał. Zacząłem się bawić w DaVinci. Ale obróbka wideo to tylko od czasu do czasu. Bardziej zdjęcia. No i bardziej programowanie w różnych technologiach.
W tym teście, co podlinkowałem, Intel znacznie lepiej radzi sobie z JavaScriptem. AMD daleko w tyle.
w teście co podlinkowałeś 285k sobie radził tak samo jak ryzeny 9 'generacji'. nie wiem na jakie Ty procesory amd patrzysz, ale powinieś na 9950x i tylko ten, bo on kosztuje tyle co 285k.
tylko nie bardzo wiem po co patrzysz tak bardzo na testy przeglądarkowe JS
tu też masz różne JSy odpalone i intel już przegrał w wiekszosći
https://www.techpowerup.com/review/intel-core-ultra-9-285k/7.html
Szukając Procesorów do pracy i symulacji nie powinieneś szukać konsumenckich procesorów a tym bardziej serii ULTRA kótra jest spalona do pracy. To śa benchmarki dla graczy i te wyniki w przyszłości obroni cena kiedy Intel ją obniży odpowiednio w stosunku do wynikowi konkurenci AMD