Wpis z mikrobloga

Mirki, gdzie polecacie pojechać na wakacje w grudniu - zaraz przed świętami? W grę wchodzi tylko Hiszpania (ze względu na wizę mojej dziewczyny). W grę wchodzą: Andaluzja, Alicante oraz Wyspy Kanaryskie (Lanzarote, Teneryfa). Tym razem chciałbym więcej odpoczywać niż zwiedzać. Takie moje przemyślenia:
- Na wyspach kanaryjskich łatwiej o dobrą pogodę i np. Teneryfa ma fajny wulkan który mógłbym zwiedzić. Nie trzeba też wypożyczać samochodu bo zakładam że latwiej wszędzie się dostać.
- Andaluzja trochę mniej turystyczna i można by zahaczyć o Gibraltar za jednym zamachem.
- Alicante bo mógłbym sobie na mecz Lewego wyskoczyć do Barcelony.
Wakacje 7 dniowe tuż przed świętami wchodzą w grę.
#wakacje #hiszpania #wyspykanaryjskie #andaluzja #alicante #grudzien #odpoczywajzwykopem

Gdzie polecieć w połowie Grudnia?

• Tenerfa, Wyspy Kanaryjskie 34.3% (12)
  • Lanzarote, Wyspy Kanaryjskie 11.4% (4)
  • Andaluzja, Hiszpania (niedaleko Malagi) 34.3% (12)
  • Costa Blanca, Hiszpania (niedaleko Alicante) 20.0% (7)

Oddanych głosów: 35

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dzieju41 no to Sewilla jest piękna (stolica Andaluzji) blisko do caceres e extramadurze. XXIII wieczne miasteczko (jego centrum raczej) etc. A dodatkowo imprezowe regiony ale w ten dobry sposób :)

Im bliżej Katalonii tym gorzej a Barcelona to wgl syf

Znaczy syf
  • Odpowiedz
  • 0
@pawel86: Hej, tak poleciałem ostatecznie na Teneryfę i nie żałuję bo codziennie 22-24 stopnie - spokojnie można w krótkim rękawie chodzić. Cenowo to wyszło około 800 euro za hotel na 7 nocy ze śniadaniami i kolacjami na 2 osoby + loty, z UK na Teneryfę, a powrotny do Polski - chyba około 350 euro w sumie (2 osoby + bagaże 20 kg). Samochód na 7 dni to 150 euro a
  • Odpowiedz