Wpis z mikrobloga

Obejrzałem paszkwil Mazurka i trzeba zwrócić uwagę, jaka to jest manipulacja widzem.
O tym jaka będzie treść to każdy się domyślał, ale Mazurek nie jest tylko zwolennikiem, jest aktywnym wspierającym pisowską sprawę.
Otóż Mazurek próbował jakoś zatuszować to co zrobił pewną dozą symetryzmu, niby że materiał jest ogólnie o katastrofie a nie tylko o rządzie.
Tylko co my w tym filmie mamy? Sam fakt, że praktycznie Macierewicza nie skrytykował to pomniejszy wątkie, ale dosłownie pompował jego przekaz w sposób zawoalowany.
Bo w całym materiale przewija się jakaś chęć 'wyjaśnienia" katastrofy, p---------e się do rządu, że zrobili raport na 800 stron który nie wyjaśnia katastrofy tylko wyjaśnia prace komisji Macierewicza.
I to jest brzydkie zagranie, które wżera się w mózg Mariuszy, ponieważ Mazurek sugeruje, że tu jest coś do wyjaśniania.
Sugeruje, że istnieją jakieś dwie osobne wersje i powinno się dociec, która jest prawdziwa...
NO NIE, NIE MA I NIE BYŁO DRUGIEJ WERSJI.
Jest oficjalne ustalenie śledztwa, owszem z dużymi problemami, ale jest składne, logiczne, nie trzeba nawet się znać na lotnictwie by zrozumieć, że jak łamiesz procedury, które mają uchronić przed katastrofą, to ryzykujesz katastrofą.
A nikt z PiSowców nawet nie podważał ustaleń, że pilot nie miał uprawnień koniecznych do tego lotu.
I jest też wersja Maciora, która mówi... nie wiem o czym, bo za każdym razem jak otwiera mordę, to ma inne zdanie.

To czemu Mazurek domaga się wyjaśnienia czegoś od nowego rzadu? Nowy rząd miałby robić nowe śledztwo, żeby wyjaśnić zamknięte śledztwo, bo Macierewicz mówi, że było inaczej choć przez 8 lat jedyne dowody jakie dostarczał to fabrykaty?
To jest właśnie manipulacja, wprowadzenie widza w przeświadczenie, że istnieją dwie wersje a powinno się to wyjaśnić i ustalić jedną prawdziwą...
Nie istnieją, a ten obszerny raport potwierdza, że nie ma nawet zalążka do twierdzenia o istnieniu drugiej wersji.
Niekompetentny zespół pod przewodnictwem człowieka, który nawet nie wie czemu samoloty latają. Fabrykowane ekspertyzy, wymuszone groźbą finansową. Dziwne kontakty z ruskimi bez nadzoru służb. I wiele, wiele więcej.
I to za skromne 35 milionów złotych.

Kolejna manipulacja pod przykrywką symetryzmu.
Cytując:

Praca w tej komisji [Macierewicza] to było zajęcie amatorów, być może hobbystów, na pewno nie fachowców. No i tego rzeczywiście nie da się już rozstrzygnąć, to znów wszyscy będą musieli przyjmować na wiarę.

Jedni będą wierzyli, że Macierewicz zgromadził najlepszych fachowców z całego świata, inni będą twierdzili, że to grupa szurów i wariatów. Aj ka było naprawdę? Tu musimy się cofnąć do pradziejów, bo do roku 2010.

Platforma obywatelska do wyjaśnienia katastrofy smoleńskiej też używała fachowców. Na czele komisji najpierw stanął pan Jerzy Miller, platformerski minister MSWiA, ale polityk na czele komisji to nie brzmi najlepiej, w związku z tym stwierdzono, że lepszy będzie doktor inżynier Maciej Lasek

I potem zaczęło się lżenie Laska, że nikomu nieznany i jest człowiekiem, który powie to co chcą żeby powiedział, że potem został posłem PO i CPK bla bla bla...
Rozumiecie to kuriozum? Raport ujawnił, że Macierewicz zmuszał ekspertów do poświadczenia nieprawdy, w jego komisji byli fachowcy w dziedzinie katastrof lotniczych jak muzykolog, akustyk czy psycholog.
Szefem komisji był Macierewicz, historyk. Raport redagowała żona Macierewicz - też historyk.
A Mazurek kompletnie pominął ten temat, olał go. Sprowadził do tego, że jedni powiedzą tak a inni powiedzą srak a tak w ogóle to nie da się rozstrzygnąć, po czym w jakiś niewyjaśniony sposób zlał to w opowieść o komisji rządowej z 2010 na czele której stanął doktor inżynier lotnictwa z takim błahym doświadczeniem jak 10 lat w Instytucie Lotnictwa a potem 7 lat (do wypadku, łącznie 13 lat) badań wypadków lotniczych, mając na koncie 120 spraw.
W ten magiczny sposób Mazurek zlał fachowca z wielkim doświadczeniem z bandą wariatów Macierewicza od parówek i puszek.
Potem podważył całkowicie autorytet Laska jako specjalisty od wypadków lotniczych i to na podstawie przeświadczeń obecnych jako pełnomocnika CPK xD

Dalej w materiale dalej szurzył, jakieś historie o japończyku dalej mające utwierdzić w przekonaniu, że sprawa wypadku nie została rozwiązan...
No ogólnie robienie totalnej wody z mózgu.
To się proszę państwa nazywa sofizmat rozszerzenia, potocznie zwany chochołem.
Wykreował sobie argument i potem dzielnie z nim walczył.
Ujawniono że Macierewicz rozkradł kasę, szantażował ekspertów, rozbił samolot a jego wersja wydarzeń to g---o prawda i ten raport jest zły ponieważ, Maciej Lasek o CPK mówi to co mu premier każe, tak można podsumować ten film od strony merytorycznje.
Przecież to się nadaje do Choroszczy.
#kanalzero #bekazpisu #smolensk #mazurek #stanowski #polityka
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tasde: Dobra robota Mireczku. Teraz wyobraź sobie że to do nikogo nie dotrze, bo na głos racjonalny nie ma miejsca i czasu - prawda tkwi w szczegółach a dla tłuszczy jest to nudne i nieinteresujące do słuchania.
  • Odpowiedz
  • 216
@jabbababba: Do kilku osób dotrze a mam to szczęście, że pisanie sprawia mi przyjemność ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jedyny ból jaki odczuwam to to, że kilka razy przesłuchałem tego gówna co z siebie Mazurek wypluł.
  • Odpowiedz
@Tasde: Mazurek to zwykła pisowska kanalia jest i tyle. Kiedyś to jeszcze się jakoś tam krył - teraz to już c--j leci po całości bez żadnej krzty żenady czy poczucia wstydu. Obrzydliwa postać na równi z resztą pacynek typu rachaoń, pereira, kłeczek.
  • Odpowiedz
  • 19
@rodnekr: Wam to ktoś pisze? Widziałem takie same komentarze na twitterze, nawet na innym portalu gdzie o tym rozmawiałem ten sam bełkot o TVNie xD
Może tak Darek, zamiast zrób ten materiał a dopóki go nie masz, to spieprzaj.
Tasde - @rodnekr: Wam to ktoś pisze? Widziałem takie same komentarze na twitterze, na...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Tasde: Na szczęście Stanowski powiedział, że kanał zero jest miejscem ludzi o różnych poglądach, którzy przedstawiają odmienne punkty widzenia a widzowie mogą poznać sprawę z różnych stron i sami sobie wyrobić opinię na dany temat. Poczekajmy zatem na materiał orający wywód Mazurka, bo taki na pewno się pojawi, prawda?

• Odpowiedz
@Tasde: słuchałem w samochodzie w drodze z pracy i skończyło się na tym że go zchujowalem pod nosem i przełączyłem na coś innego bo nie miałem już ochoty słuchać tego p---------a.
  • Odpowiedz
@Tasde cudowny opis, osobiście z uwagi na bezczelność osoby Mazurka na czarnej liście mam całą stację rmf fm i namawiam do tego innych. Trzeba walczyć z tym propagandystą
  • Odpowiedz
@Tasde: Może nie szczytem, ale na pewno ukoronowaniem szczytu dziennikarskiej rzetelności i obiektywności mazurka było p---------e się do szpilek Ewy Kopacz XD
  • Odpowiedz
@Tasde: Mnie rozbawiło, jak na końcu Mazurek pokazał, jak wcale nie przemyca dyskretnie Mariuszom z Brighton teorii o zamachu... Porównując Smoleńsk do zamachu na Kennedy'ego.
  • Odpowiedz
@Tasde: za każdym razem, kiedy wracam do kanału zero i myślę sobie "w sumie nie jest taki zły" wchodzi mazurek, cały na biało i mówi "pa tera".
Ten kanał byłby dużo lepszy bez niego. Czasem naprawdę można obejrzeć coś wartościowego, na przykład ostatnia rozmowa z Iwuciem.
  • Odpowiedz
@Tasde: tl;dr: Mazurek powiela na polskim gruncie schemat z zagranicznych prawicowych kanałów/podkastów - czyli nakręcanie teorii spiskowych za pomocą "nie mówię, że to prawda, ale wolno nam zadawać pytania i wysłuchać drugiej strony" i "skoro nie ma dowodów, to znaczy, że - nie mówię na pewno, ale warto pytać - ktoś zadbał by je ukryć".

Brakuje tylko Muska retweetującego bzdury i dodającego "interesting..." albo "facts!" ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@Tasde ja kanałowi zero dałem unsub już dawno temu gdy zorientowałem się, że to wcale nie jakaś dobrze ukryta opcja pisowska. Co do Mazurka - szkodnik, manipulator
  • Odpowiedz