Wpis z mikrobloga

Mirki pijcie ze mną kompot, chciałbym się pochwalić, że oficjalnie w wieku 32 lat stałem się „młodszym programistą” po 2 latach nauki. Jest to moja pierwsza praca niefizyczna. Dostałem się do IT tak jak sobie postanowiłem. :) #pracait #chwalesie #pracbaza
  • 105
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

o studia w tym kierunku nic Ci nie dają

@zjem_cie_nie: oczywiście, że dają, tylko trzeba umieć coś więcej niż p----------o CRUDa. Powodzenia przy znalezieniu pracy np. przy przetwarzaniu sygnałów, jeżeli nie masz studiów. Co z tego, że będziesz ogarniać C++ i CUDA, jeżeli nie będziesz rozumieć matematyki?
Śmieszne jest to p---------e klepaczy, którzy uważają, że studia są niepotrzebne w IT. Są potrzebne, tylko wy o tym nie wiecie, bo:
1.
  • Odpowiedz
@Cineczeq: A co ty niby robiłeś, że wygodniej ci było przez rok wysyłać CV, zacząć studia (i jednocześnie pracować). Jak miałeś jakąkolwiek pracę ze średnią płacą, to niezrozumiała dla mnie decyzjq
  • Odpowiedz
Rok składania setek cv, rozmowy, uczenie się nie pod pracę, a pod rozmowy etc. Tak, jest mega ciężko walczyć z 300 „przeciwnikami” na raz co rekrutację.

@Cineczeq: gratulacje. Motywujące.
  • Odpowiedz