Wpis z mikrobloga

Mirki pijcie ze mną kompot, chciałbym się pochwalić, że oficjalnie w wieku 32 lat stałem się „młodszym programistą” po 2 latach nauki. Jest to moja pierwsza praca niefizyczna. Dostałem się do IT tak jak sobie postanowiłem. :) #pracait #chwalesie #pracbaza
  • 105
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@Volmz osobiście, aczkolwiek mogę się mylić, sądzę, że obecnie mentoring to to co kiedyś bootcampy. To bez sensu, co ci więcej ma powiedzieć? Koniunktura jest po prostu zła. Masz się uczyć to co ciebie interesuje, zrobić 2 duże projekty na kilka miesięcy każdy, a potem uczyć się konkretnie jedynie pod pytania na rekrutacje. W międzyczasie mieć studia bądź być studentem. Nic innego mentor nie wymyśli.
  • Odpowiedz
@Cineczeq: najgorsze za Tobą. Utrzymaj się, wbij regulara i będzie z górki. Covidowe eldorado się skończyło, ale AI jeszcze chwilę zajmie nas zastąpić :). Powodzenia.
  • Odpowiedz
@Cineczeq: Ciekawe czy po doktoracie z chemii byłoby łatwiej się dostać... Jeszcze się nie przebranżawiam ale ciekawy jestem czy ten doktorat poza własną satysfakcją się do czegoś przyda
  • Odpowiedz
@Cineczeq: To zajebiście, bo właśnie nie mam studiów XD

to nie ma co uczyć się technologie, tylko pod rozmowy.

Z rozmową nie mam problemów, ale jak w CV nie masz wymaganych technologii na dane stanowisko to nawet nie zaproszą na rozmowę
  • Odpowiedz