Po trzech latach udało się w końcu wrócić do Czarnobyla legalnie (rok temu skoczyłem ze znajomymi na szybki, jednonocny nielegal). A co przeżyłem i zobaczyłem - w poniższym linku zamieściłem :D LINK
@Staszek1994: czy od czasów przed wojną zmienił się poziom radioaktywności? Pamiętam newsy, że przez "przeoranie" Czerwonego Lasu przez wojska miał on rzekomo wzrosnąć, a ciekaw jestem, na ile była to prawda.
@chinskie_bajki Fake, te ruchy pojazdów nie wiele zmieniły, bo i tak poruszały się po uczęszczanych drogach w Zonie. Przeoranie Czerwonego Lasu to też wyolbrzymiona historia (jakich wiele na tej wojnie). To, że miejsce kopania było głupie to fakt, ale czy w tak krótkim czasie moglo zagrażać komukolwiek można wątpić. Skutki tego jeśli już nie będą natychmiastowe, o ile w ogóle będą wśród kopiących, bo równie dobrze mogli kopać koparkami. Tego się
@Janishek: Nikt nie kopał w czerwonym lesie, tylko po drugiej stronie drogi, w okolicy Stacji Janów. Info o zwiększonym poziomie radiacji od ruchu wojsk to ściema, powtarzana zresztą nawet przez pracowników eko-centru w Zonie
A co przeżyłem i zobaczyłem - w poniższym linku zamieściłem :D
LINK
#opowiescstalkera #czarnobyl #stalker #prypec