Witam. Pytanie do ludzi który się na tym znają - czy zamawiając rzecz z UK (398 zł + dostawa) będzie trzeba zapłacić VAT lub cło w Polsce? W koszyku jest niby napisane "Including zł 94.24 in taxes" ale pytanie czy na tym dodatkowe opłaty się kończą ( ͡°ʖ̯͡°) Żeby było śmieszniej ta rzecz jest produkowana w Polsce ale da się ją tylko kupić w jednym muzeum z UK (nie wiem czy coś to zmienia ale chciałem się tym podzielić ¯\(ツ)/¯). Dzięki z góry za pomoc
@michelangelo_77: VAT na pewno będzie wliczony w cene. Miałeś info ile poszło na taxes (podatek VAT) które są już wliczone w cenę. Co do cła to nie powinno być naliczane jeżeli wartość nie przekracza 130 funtów czyli jakieś 690zł. Są jednak małe wyjątki jeżeli chodzi o elektronikę lub odzież.
@michelangelo_77: Dokładnie tak. Program IOSS umożliwia sprzedawcom z krajów spoza UE naliczanie i odprowadzanie VAT w momencie zakupu. Dlatego też dostałeś o tym informacje mając produkt w koszyku ile poszło na VAT.
Witam. Pytanie do ludzi który się na tym znają - czy zamawiając rzecz z UK (398 zł + dostawa) będzie trzeba zapłacić VAT lub cło w Polsce? W koszyku jest niby napisane "Including zł 94.24 in taxes" ale pytanie czy na tym dodatkowe opłaty się kończą ( ͡° ʖ̯ ͡°) Żeby było śmieszniej ta rzecz jest produkowana w Polsce ale da się ją tylko kupić w jednym muzeum z UK (nie wiem czy coś to zmienia ale chciałem się tym podzielić ¯\(ツ)/¯). Dzięki z góry za pomoc
@michelangelo_77: 8.50 za obsługę na poczcie pewnie będzie