Wpis z mikrobloga

Dziś pękło 1002,5 kg w polskim trójboju, aż dziwne, ze nie ma wątku.
Wynik pana Jaguara.

Co sądzicie o sędziowaniu? Wrzucam ZALICZONE podejścia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jest lekka afera i dyskusja czy trochę nie za dużo sędziowania po koleżeńsku mamy w Polsce, gdzie w sumie zmienia się 5 sędziów na krzyż.

https://streamable.com/wuolkv

#mikrokoksy #silownia #trojboj #mirkokoksy
DywanTv - Dziś pękło 1002,5 kg w polskim trójboju, aż dziwne, ze nie ma wątku.
Wynik ...
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jest lekka afera i dyskusja czy trochę nie za dużo sędziowania po koleżeńsku mamy w Polsce, gdzie w sumie zmienia się 5 sędziów na krzyż.

@DywanTv: w sumie jakby tak popatrzeć na ostatnie WPC i niektóre kible w podsztandze to coś może w tym być xd
  • Odpowiedz
  • 6
@IntruderXXD Nie wiem czy bywasz na zawodach, ale to jest nagminne, że jakiś trener mówi do znajomego sędziego żeby trochę szybciej dał komendę czy tego typu rzeczy. Normalnie na głos xd i potem mamy takie kwiatki. Przecież oprócz gierko nie ma w Polsce tony bez kontrowersji i to dlatego, że jako jeden miał jaja pojechać na poważne międzynarodowe zawody.
  • Odpowiedz
  • 3
@koral Ten konkretny chłop, czy ogólnie ile się da zrobić czysto? Bo w pierwszym przypadku nie wiaodmo. W drugim też nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@DywanTv: @IntruderXXD Ogólnie 1002,5kg zrobił, gość się do 40 zbliża, wiele lat się kręcił w pobliżu, w końcu mu się udało. Nie wiem, mnie jakoś to pierwszy raz od tygodni zmotywowało i sobie pomyślałem że kurczę już bym sobie coś podźwigał.

A jeśli chodzi o sędziowanie i formę... to moim zdaniem takie sędziowanie powinno być wszędzie właśnie :) Takie rzeczy przechodzą na wielu światowych zawodach wiec dlaczego i nie
  • Odpowiedz
  • 3
@IntruderXXL Jak możesz powiedzieć, że ciąg który Ci wypada z ręki jest do zaliczenia.

Szczerze nie wiem, o jakich zawodach mówisz. Czasem pooglądam jak startuje Haack czy ktoś inny znany i nigdy nie widziałem takiego czegoś. Czasem jest problem z sędziowaniem głębokości, ale to tyle.
  • Odpowiedz
  • 3
@Kasahara Takie tzn jakie? Haack nie złamał się po wstaniu przed komendą XD serio nei rozumiem co jest kontrowersyjnego w siadzie haacka, chyab ze głębokość. Ale mi nie o głębokość u jarugi chodzi
  • Odpowiedz
@DywanTv: a gdzie słyszysz tam komendę? Nie wiem na pełnej p-----e na słuchawkach jestem i nie słyszę, jeśli w tym momencie dostał i się gibnął to nie jego wina i tyle. I nie wszystko naprawdę jest spiskiem, bo różne rzeczy na rożnym poziomie widziałem na zawodach i często nawet logiki nie miały. Czasem ktoś nie zostawił rąk na sztandze do końca na ciągu, ktoś się gibnął, a to wystrzelił z
Kasahara - @DywanTv: a gdzie słyszysz tam komendę? Nie wiem na pełnej p-----e na słuc...

źródło: Zrzut ekranu 2024-10-24 o 23.48.34

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Kasahara To że nie słychać komendy to fakt, tylko jeśli jej nie było, to jak mamy ją słyszeć? Tutaj fajnie byłoby zobaczyć z innej perspektywy.
Jak ja zawsze startowałem to po prostu chwilę musiałem stać po wstaniu. Właśnie żeby unikać takich sytuacji, na każdych zawodach jakie oglądałem było tak samo.

Wrzucam jak to powinno wyglądać w legitnie zrobionym siadzie.
DywanTv - @Kasahara To że nie słychać komendy to fakt, tylko jeśli jej nie było, to j...
  • Odpowiedz
@DywanTv: ale Ty oceniasz na tej podstawie xD. Na zawodach jednak ją słuchać jako zawodnik. Kamera jest dalej i nie ze strony ust sędziego i tego nie łapie. Więc dla mnie absurdem jest tutaj napisać, że odłożył chwiejąc się przed komendą - jak z nagrania nie jesteś w stanie tego wywnioskować.

Ty startowałeś też w innej federacji, nie wszędzie jest taki sam regulamin, standardy, akurat AMP to lubią po prostu
  • Odpowiedz