Wpis z mikrobloga

Wawer w TVNie tłumaczy się, że Konfederacja nie będzie chciała prezydenta który będzie z tego samego obozu co obecny rząd. To ciekawe, Duda pewnie z rządzącym Pisem nie miał nic wspólnego kiedy kandydował na drugą kadencje a akcja " Mimo wszystko Duda" to wymysł lewaków xD

#polityka #bekazkonfederacji
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Konfederacja nie będzie chciała prezydenta który będzie z tego samego obozu co obecny rząd

@DIO_Brando: widzisz, poparli pisowca i wyciągnęli wnioski że lepiej żeby prezydent był w opozycji do rządu, dlatego teraz dla odmiany poprą pisowca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@DIO_Brando: Tak, dalej. Które ruchy? Ogólnie to nie wiem nawet od czego zacząć. Co do postaci:
Mentzen - bywa infantylny, zawalił wybory do parlamentu
Bosak - chyba najlepszy kandydat
Braun - mimo katolickiego oszołomstwa bardzo go cenię (np. w kwestii Ukrainy wyszło szydło z worka)
Generalnie nie pasują mi w niektórych mało ważnych/mniej ważnych kwestiach, w fundamentalnych ich popieram. Chodzi mi głównie o kierunek w jakim powinna iść Polska -
  • Odpowiedz
@makaronzjajkiem: dlatego napisałem w "miarę konsekwentny" dodając w nawiasie "główna linia". Ponadto, w podatku od spadków opór postawili Brauniści (4/18, do zgłoszenia projektu potrzeba 15), a wcześniej w komentarzu pisałem, że cenię Brauna pomimo katolickiego oszołomstwa (bo katolickie oszołomstwo z nich wyszło i nie chodziło o projekt jako taki, a o zawarte w nim słowa).
Gdybyś nie miał takiego parcia na czepianie się słówek, to pewnie czytanie ze zrozumieniem szło
  • Odpowiedz
@DIO_Brando konfederacja poparła Dudę? Wyborcy Bosaka podzieli się po połowie między kandydatów w 2 turze
Głosy wyborców Krzysztofa Bosaka w II turze wyborów prezydenckich rozłożyły się w podobny sposób na Andrzeja Dudę (51,5 proc.) i Rafała Trzaskowskiego (48,5 proc.). Natomiast wyborcy Szymona Hołowni poparli Rafała Trzaskowskiego (85,5 proc.) - wynika z sondażu Ipsos dla TVP, TVN i Polsat
https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/1485929,na-kogo-w-drugiej-turze-glosowali-wyborcy-bosaka-holowni-i-biedronia-exit-poll-ipsos.html
  • Odpowiedz
  • 1
@stan-tookie-1 nie widzisz różnicy między:
- niech moi wyborcy zagłosują jak chcą + mimo wszystko Duda
a
- Musimy zagłosować na kandydata przeciwko obecnej władzy?

Nagle im się symetryzm odpalił ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Zero zdziwienia. Znajomy konfiarz mówił, że zagłosuje na Dudę żeby można było realnie ocenić rządy pisu i żeby nie było, że mieli prezydenta z obcego obozu, który by rzucał im kłody pod nogi. Teraz mówi, że nie może być cała władza w rękach jednej partii (chyba, że byłaby to konfa lub pis)
  • Odpowiedz
@DIO_Brando: Ta rozmowa jest jałowa i rozczarowująca. Nie ma nawet oficjalnych kandydatów a media już robia szopke kto kogo poprze. To jest urząd prezydenta, głosuje się na osobę nie na partie. Jeżeli PO wystawie skończonego kreatyna a PiS debila do kwadratu to co .... mamy szumnie lecieć do urn z uśmiechem na twarzy i dumnie oddawać głosy ?? To tak nie powinno działać. +-30% jednej strony i drugiej tak właśnie
  • Odpowiedz