Aktywne Wpisy

IntruderXXL +176
No cuszzz... Bark większy niż głowa... a to zdjęcie gdy jestem najmniejszym sobą, przed mutacją która nastąpi w najbliższych miesiącach
#silownia #mirkokoksy #mikrokoksy #strongaf #sport #pokazforme #zdrowie
#silownia #mirkokoksy #mikrokoksy #strongaf #sport #pokazforme #zdrowie

źródło: Plecy
Pobierz
Ricx +269

źródło: temp_file4912378804748475671
Pobierz
Instruktor windsurfingu z Zielonej Góry: tO nIeZgOdnE z wiArĄ kAtoLiCkĄ
#konfederacja #bekazkonfederacji #bekazkatoli #bekazprawakow #zwiazkipartnerskie #polityka
źródło: 464394930_1252809912728025_3567241545560784113_n
PobierzBosak zapomniał, ze jako katolik jest podległuy biskupowi i nie ma prawa biskupa krytykować
(katechizm KK 21:37)
@Chris_Karczynski: biblia nie jest wykładnią wiary katolików. Jest nią katechizm kościoła katolickiego.
niech sobie bosak zrobi jakiś heretycki odłam kościoła.
@Chris_Karczynski:
Jak jesteś katolikiem, to obowiązuje cię Katechizm KK i jesteś podległy ciału nauczania kościoła katolickiego czyli całej doktrynie głoszonej przez biskupów. Nie przestrzegasz Katechizmu -> nie jesteś katolikiem. Co tu jest niejasnego?
@Chris_Karczynski: nie, nie ma racji, dla katolika jest wiążący depozyt wiary na który składają się Biblia i Tradycja Apostolska autorytatywnie nauczane przez magisterium kościoła czyli biskupa w łączności z kolegium biskupów. Niech Krzysio pisze skargę do papieża jak się nie zgadza albo zostanie
@Chris_Karczynski: tacy "katolicy" mają specjalną nazwę nawet, heretycy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@czemuztak: @Przegrywek123 @loginnawykoppl @wiecejszatana Biblia ma elementarne znaczenie dla katolików.
@Chris_Karczynski: Dyrdymały to ty wypisujesz. Nie ma wiary w Boga bez KK bo to KK ustalało zasady co tą wiarą jest, jak wyglądają obrzędy, co jest dozwolone a co niedozwolone itd.
Jako katolik jesteś podległy KK magisterium KK
@Kryspin013: jest i nawet jeszcze większa.
@Kryspin013: a skąd oni to wiedzą? W Biblii jest czasem zapisane przeciwność tego co robi KK.
@Chris_Karczynski: pomyliłeś wyznania gościu. Nie dla katolików tylko protestantów. Także szybciutko leć zrobić apostazję i zmieniaj związek wyznaniowy xD
@Chris_Karczynski: to już nie jest katolicyzm i jak pisałem, według KK ale nie tylko KK bo innych odłamów też głosisz herezję
https://pl.wikipedia.org/wiki/Sola_scriptura
Czytałem historię chrześcijaństwa wiele razy i wiem o co chodzi.
Jeżeli dasz oba testamenty typowemu wykopkowi to wyciągnie z nich wszystko co najgorsze czyli np to o niewolnikach, gejach itd. A np. 10 przykazań czy 7
@Chris_Karczynski: mordo, to historycznie (przynajmniej według biblii) Jazus sprawił otwierając judaizm 2.0 na wszystkich, a nie tylko lud żydowski xD