Wpis z mikrobloga

• 7
@JPRW a to nie mogą ci katolicy nie zakładać takich związków, skoro im one nie pasują? Czy chodzi o to, że skoro oni nie mogą, to nikt nie powinien?
  • Odpowiedz
Niestety ale Biblia ma większe znaczenie dla katolików niż to co mówi dyrdymały.

@Chris_Karczynski: biblia nie jest wykładnią wiary katolików. Jest nią katechizm kościoła katolickiego.

niech sobie bosak zrobi jakiś heretycki odłam kościoła.
  • Odpowiedz
Są ludzie którzy wierzą w Boga, a nie w KK

@Chris_Karczynski:

Jak jesteś katolikiem, to obowiązuje cię Katechizm KK i jesteś podległy ciału nauczania kościoła katolickiego czyli całej doktrynie głoszonej przez biskupów. Nie przestrzegasz Katechizmu -> nie jesteś katolikiem. Co tu jest niejasnego?
  • Odpowiedz
Przecież Bosak ma rację. Niestety ale Biblia ma większe znaczenie dla katolików niż to co mówi dyrdymały. Są ludzie którzy wierzą w Boga, a nie w KK.

@Chris_Karczynski: nie, nie ma racji, dla katolika jest wiążący depozyt wiary na który składają się Biblia i Tradycja Apostolska autorytatywnie nauczane przez magisterium kościoła czyli biskupa w łączności z kolegium biskupów. Niech Krzysio pisze skargę do papieża jak się nie zgadza albo zostanie
  • Odpowiedz
@JPRW: @wiecejszatana Przecież Bosak ma rację. Niestety ale Biblia ma większe znaczenie dla katolików niż to co mówi dyrdymały. Są ludzie którzy wierzą w Boga, a nie w KK.

@Chris_Karczynski: Dyrdymały to ty wypisujesz. Nie ma wiary w Boga bez KK bo to KK ustalało zasady co tą wiarą jest, jak wyglądają obrzędy, co jest dozwolone a co niedozwolone itd.

Jako katolik jesteś podległy KK magisterium KK
  • Odpowiedz
Niestety ale Biblia ma większe znaczenie dla katolików

@Chris_Karczynski: pomyliłeś wyznania gościu. Nie dla katolików tylko protestantów. Także szybciutko leć zrobić apostazję i zmieniaj związek wyznaniowy xD
  • Odpowiedz
@Kryspin013: bo KK przejął tę wiary żeby zarabiać na niej pieniążki. Musieli jakoś spieniężyć taki potencjał. Otworzyli się na wszystkich ludzi żeby po prostu więcej kasy zdzierać. Sprawili że religia chrześcijańska stała się powszechna.

Czytałem historię chrześcijaństwa wiele razy i wiem o co chodzi.

Jeżeli dasz oba testamenty typowemu wykopkowi to wyciągnie z nich wszystko co najgorsze czyli np to o niewolnikach, gejach itd. A np. 10 przykazań czy 7
  • Odpowiedz
@Kryspin013: bo KK przejął tę wiary żeby zarabiać na niej pieniążki. Musieli jakoś spieniężyć taki potencjał. Otworzyli się na wszystkich ludzi żeby po prostu więcej kasy zdzierać. Sprawili że religia chrześcijańska stała się powszechna.

@Chris_Karczynski: mordo, to historycznie (przynajmniej według biblii) Jazus sprawił otwierając judaizm 2.0 na wszystkich, a nie tylko lud żydowski xD

Czytałem historię chrześcijaństwa wiele razy i wiem
  • Odpowiedz