Aktywne Wpisy
MaNiEk1 +215
Metodzik +94
=====================[DARMOWA GRA NA EPIC]===================
LEGO® Star Wars™: Saga Skywalkerów oraz Bus Simulator 21 Next Stop za D̲A̲R̲M̲O̲ w EPIC
OCENA
LEGO® Star Wars™: Saga Skywalkerów METASCORE: metascore: 82 / user score: 7.8
LEGO® Star Wars™: Saga Skywalkerów oraz Bus Simulator 21 Next Stop za D̲A̲R̲M̲O̲ w EPIC
OCENA
LEGO® Star Wars™: Saga Skywalkerów METASCORE: metascore: 82 / user score: 7.8
Tymczasem ja również powołałem się na ten zapis że "subskrypcję premium nie podlegają zwrotowi" ponieważ dalej była ciekawsza część "chyba że prawo stanowi inaczej". Enigmatycznie napisane ale zawsze coś i też nie wiadomo o jakie prawo chodzi. Ja to zinterpretowałem jako prawo danego państwa gdzie mam rezydencję etc
Napisałem więc do supportu na X o zwrot. Po miesiącu dostałem odpowiedź odmowną, że subskrypcję nie podlegają zwrotowi. Powołałem się na zapis w ich regulaminie "chyba że prawo stanowi inaczej" Tu wskazałem na moją rezydencje w UE i Polsce. Support kolejny raz odmówił mi zwrotu, powołując się na pierwszy zapis oraz zamknął sprawę.
Na jakiś czas poddałem się i pogodziłem z utratą pieniędzy.
Po tygodniu czy dwóch coś mnie natchnęło i zadzwoniłem do urzędu ochrony konsumenta, tutaj powiedziano mi, że szanse są małe, bo oni zajmują się tylko krajowymi sprawami więc nie pomogą.
Dali mi numer do Europejskiego Centrum Konsumenta. Gdzie miłej Pani przedstawiłem swój problem i powiedziałem jej jak ja interpretuje zapis że "prawo stanowi inaczej" w tym moje prawo na 14 dni do zwrócenia towaru/ usługi. Pani po zebraniu moich dowodów, przekazała do centrum konsumenta w Dublinie.
Dziś nastał ten dzień, mojego małego zwycięstwa nad Muskiem.
#twitter #prawo #chwalesie #przegryw #socialmedia
Bo miałem sprytny plan ( ͡º ͜ʖ͡º) tylko rzeczywistość X zweryfikowała.
@Ld93 Dalej mam premium, oni chyba nie ogarniają jeszcze tego, bo support nie przyjmuje do wiadomości, że jest takie coś jak zwrot. Najlepszego że nic do mnie nie napisali żadnych przeprosin czy wyjaśnień.
Dostałem tylko maila zatytułowanego refunded z załącznikiem pdf. Dzisiaj natomiast pieniążki przyszły na konto.
@janeeyrie @Jechanka