Wpis z mikrobloga

@Musze_wygrac_zycie:
porażenia mózgowe przede wszystkim, upośledzenia intelektualne. schizofrenia też będzie bardzo wielu odstraszać [zakładam, że pisząc neuropsychiatryczne masz na myśli też choroby].

z autyzmem jak nie współwystępuje z obniżoną inteligencją[jak uważasz, żeś głupia to mowa o inteligencji na poziomie upośledzenia a nie zwykłej niskiej. ale wątpię, że masz niską] możesz być równie atrakcyjna co 'zdrowa [w sumie autyzm to nie choroba, ale w zasadzie działa tak samo. w/e].

zależy jak sobie radzisz
  • Odpowiedz
@Musze_wygrac_zycie:
chodziło mi o postrzeganie ludzi z schizo przez społeczeństwo jako trędowatych. też wielu ludzi uważa, ze schizofrenik może ich zabić nagle bez powodu (realnie głosy większości każą raczej sobie krzywdę zrobić / ich obrażają) + często jak leczenie średnio skuteczne trzeba taką osobę hospitalizować.

mało ludzi chce mieć z takimi osobami kontakty, bo raz, ze trzeba się nimi opiekować, dwa uważają ich za niebezpiecznych i trzy - jak dostaną
  • Odpowiedz
@Musze_wygrac_zycie to nie jest tak że autyzm = nieatrakcyjność

Oficjalnie nie wiem czy mam xD (no ale wpisuję się dobrze) i wiem że kilku dziewczynom się podobałem. Tylko co z tego jak albo ogarnąłem za późno, albo jak ogarnąłem to i tak nic nie zrobiłem w tym kierunku. One po prostu pewnie myślały że mam w nie w------e, a ja po prostu nie umiem pokazać że w sumie to bym je
  • Odpowiedz