Wpis z mikrobloga

@Wilczynski:
Jak ruskie gromadzili się na Ukrainę pod pretekstem ćwiczeń i manewrów to USA już rok wcześniej informowało, że coraz więcej rzeczy wskazuje, że to nie zgromadzenie na ćwiczenia a na inwazję.
A tu ruskie trolle pierdzielą o ataku z zaskoczenia. XD

Ruskie mają problem podbijać Ukrainę, która dostaje symboliczną kroplówkę od Zachodu, a kacapy roją sobie o szybkim blietzkriegu z zaskoczenia na Berlin. XDDD
  • Odpowiedz
  • 0
@Polinik: Dokładnie. Gdyby ruscy mieli siłę zająć Kijów... Co tam Kijów. Niech zajmą Charków albo Odessę - to by dawno zajeli. Gdyby mieli siłę walnąć atomówką - to by walneli.
A to są groźby takiego żula pijaka pod sklepem.
Ukraińcom dają powolutku - a to 10 czołgów, a to pięć wyrzutni artleryjskich, trochę dronów. Kaska od czasu do czasu. I to wystarcza.
Gdzie kacapom do NATO...
  • Odpowiedz
W dzisiejszych czasach nasłuchu i obserwacji, satelit krążących nad ziemią to wykluczone.

@Wilczynski: Ruscy regularnie prowadzą ćwiczenia wojskowe przy naszej granicy. W 2021, tuż przed inwazją na Ukrainę, ruscy organizowali manewry "Zachód" w których uczestniczyło 200 tysięcy żołnierzy. To tak jakby na raz ćwiczyła cała nasza armia. Taktyka płynnego przejścia od ćwiczeń do inwazji była już w przeszłości wykorzystywana.
  • Odpowiedz
A tu ruskie trolle pierdzielą o ataku z zaskoczenia. XD

@Polinik: spoko, oni siem trzensom i bojom ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I każdego takiego jak wrzuciłeś zrzut dodaję na czarnolisto - co dziwne dosyć szybko eskalują do platyny. Nie mam pojęcia czemu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@maniac777:

W 2021, tuż przed inwazją na Ukrainę, ruscy organizowali manewry "Zachód" w których uczestniczyło 200 tysięcy żołnierzy. To tak jakby na raz ćwiczyła cała nasza armia. Taktyka płynnego przejścia od ćwiczeń do inwazji była już w przeszłości wykorzystywana.

Tak, na Ukrainie. I już rok wcześniej USA informowało, że te ćwiczenia to pretekst do zgrupowania się pod inwazję.
Np. pełno szpitali polowych, olbrzymie zapasy krwi, budowa infrastruktury, której nie budowano nigdy
  • Odpowiedz
@Polinik To się tak działo tylko dlatego że Ryscy z jednej strony przecenili swoje siły i nie docenili uporu Ukraińców, z drugiej strony same przygotowania stanowiły presję pod którą Ukraińcy mieli się w ocenie ruskich ugiąć, ale z trzeciej do samego końca fakt przygotowań do inwazji Ruscy tłumaczyli ćwiczeniami.
  • Odpowiedz
@zaufaj_mi_jestem_inzynierem:

pierwszą "publiczną" informacją jaką zapamiętałem była jakaś notka na onecie która przeszła raczej bez echa, że po zapadzie w 2021 ruscy zostawili sprzęt i nie wycofali go i że to może sugerować że będą coś mącić.

Obczaj ten artykuł, poskładany z wypowiedzi różnych amerykańskich oficjeli, co się działo na rok przed inwazją, jakie rozmowy był prowadzone, co komunikowano ruskim, ukraińcom, natowcom.
Zełeński długo nie wierzył, że to gromadzenie wojsk to na
  • Odpowiedz