Aktywne Wpisy
dondon +301
W wyniku dogłębnego researchu odkryłem, że oprócz Korei Południowej, jest jeszcze Korea Północna, która leży nad nią.
Zapraszam śledzić mój profil jeśli interesuje Was więcej ciekawostek na temat Korei.
#korea
Zapraszam śledzić mój profil jeśli interesuje Was więcej ciekawostek na temat Korei.
#korea
adam-pajac +16
#korea Widzieliście kiedyś koreańczyka z zakolami? Ja to chyba nigdy, silne mają te włosy zapisane w genach
#programista15k #lekarski
Okropnie ból dupie, że nie poszedłem na lekarski tak jak moja dziewczyna. Ja jako, że zawsze byłem bardzo mocny z matmy, to poszedłem na infe i mimo, że jestem na jednej z lepszych w polsce (98% z rozszerzenia z matmy here), to żałuje, że nie wybrałem leku. Po pierwsze dlatego, że lek jest konceptualnie na poziomie podstawówki, po drugie dlatego, że po tej konceptualnej podstawówce masz całe życie ustawione siedząc w gabinecie i klepiąc recepty. Najbardziej r-----------ą mnie ameby na wykopie, które potrafią mówić coś, że studia informatyczne != lekarskie poziomowo.
Więc klaryfikuje sprawę: studia na informatyce MIMUW lvl, są nieporównywalnie cięższe konceptualnie niż lekarski kiedykolwiek i jest to obiektywny fakt.
Na lekarski aktualnie mógłbym się dostać pisząc biologie na 40% bo resztę uzupełniłaby mi matematyka i rozważam czy nie p-----ć tej infy (2 rok here). Rozważam taką opcję na wypadek gdybym nie znalazł jakiegoś sensownego stażu (mówiąc sensowne to mam na mysli faangi/wieksze banki/fundusze inwestycyjne) na przyszłe wakacje. Mam po prostu wrażenie, że bez stażu w jakiejś topce na studiach to aktualnie nie ma co w to brnąć dalej. Bardzo proszę o jakieś wskazówki i jakbyście postąpili na moim miejscu. Dodam, że software engineering i tak zamierzam łączyc z jakims managmentem, moze salesami, więc argument "jestes spierdoksem z infy, nie idz na lek" nie trafia.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
A sądząc po wypowiedzi zapatrzony w siebie już jesteś, więc genialnie się nadajesz
@Przegrywek123: A co to znaczy dużo zarabiasz? Może klepać w przychodni recepty i zarabiać więcej niż 90% programistów niedługo po studiach. Myślę, że o to mu chodzi.
@mirko_anonim: Buhahahahahahahahahahaahahahahahahahhahhaaa xD LOL.
Made my day, dziękuję.
Ty porównujesz 6 lat studiów, rok stażu, lep i kilka lat specjalizacji po której masz ogromną odpowiedzialność i stres do klepania kodu z copilotem? No chyba, że dla Ciebie lekarz to wypisuje recepty w przychodni. Tylko, że wtedy to on nie zarabia
@mirko_anonim: co to k---a znaczy?!?
@mirko_anonim: xDD nie, informatyka nie jest ciężka. Ona jest ciężka dla ciebie panie 98% z matematyki rozszerzonej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak ktoś jest dobry to znajdzie dobrą robotę w IT, jak ktoś jest średni lub mierny to obecnie nie jest tak kolorowo jak kilka lat temu jak braku każdego z ulicy
A wiesz, może jak sie układa kariera programisty, po odbyciu tych paru staży w miejscach typu google/microsoft etc.? Bo generalnie tam na entry lvl jest kolo 200-300k na rok. Tylko pytanie jak to sie potem skaluje i czy faktycznie można po pracy w takich miejscach liczyć na powazniejsze pozycje niż java dev 10 lat expa 15k brutto.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
@krystekw2: tia. Póki stopy sa wysokie w usa. Potem znowu będzie brakowało 300k
@Gargulec_Wlochaty: wpis opa to bait ale można mieć 0% z biologii i się dostać. Są w Polsce uczelnie (publiczne uniwersytety a nie jakieś g---o) gdzie do rekrutacji na lekarski biorą pod uwagę fizykę i matematykę więc jak się je wymaksuje na maturze to możesz się dostać bez chemii ani biologii xd