Wpis z mikrobloga

jest tu ktoś z #gastronomia albo ma znajomych, którzy mają restauracje? z tymi cenami to ich już totalnie p----------o, osiedlowa picceria żadnych górnych lotów, taka typowa na imprezę albo jak ktoś ma ochotę na chamską picce minimalna kwota zamówienia 60 zł i dowóz 3km 15 ziko XDDDD albo kebab z budy, zwykłe rollo około 30 ziko i minimalna kwota 45 ziko + dowóz 9 zł XDDDD

ja rozumiem, że im ceny poszły w górę za prąd itp ale tutaj to już limity testowane

zwykła kapricioza 40 cm (największa w tym lokalu) 55 żł i sosy dodatkowo płatne no ja p------e XDDDDDD

#pyszne
Damianproszecie - jest tu ktoś z #gastronomia albo ma znajomych, którzy mają restaura...

źródło: pszneplkurwy

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kamilxpompa: ja jeszcze bym zrozumiał te ceny, gdyby to była jakaś giga dobra picca ale k---a to zwykła osiedlówka jak pisałem XD jeszcze i tak by mi brakowało jeszcze 5 ziko do minimalnej kwoty XD
@kochamajfony a może dzisiaj jednak falafel z bukietem surówek, przecież to zwykły groch to drogie nie może być ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Damian_prosze_cie: pizze na dowoz juz dawno odlecialy z cenami, za taka cene masz niezlej jakosci danie w restauraji, a nie make z woda i drozdzami plus pare warzyw ;)

Druga opcja, ze firmy typu uber eats od lat nie przynosza zyskow.. No i szczerze - zaplacenie 5zl za dostawe uberem z knajpy oddalonej kilka kilometrow to nie jest duzo, jak sobie policzysz czas i inne rzeczy.
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: no ale rzadko kiedy kurier wyjeżdża jak jest tylko jedno zamówienie, poza tym koszt dowozu idzie zrozumieć jak rzeczywiście restauracja jest daleko ale k---a nie 3km za 15 ziko i to jeszcze z dobrym dojazdem, a kwota minimalna 60 polskich pesos czyli 75 ziko (bo + dojazd) za średniej jakości placek XD

może i drogo ale za to c-----o no ale papież picce kochał to płać polaku
Damianproszecie - @pastaallacarbonara: no ale rzadko kiedy kurier wyjeżdża jak jest t...

źródło: enhanced-17159-1423068265-32-1496265751

Pobierz
  • Odpowiedz
@Vadzior: no, a później płacz i dej dej dopłaty cienszko jest i jakieś posty na fb, że się muszą zamykać, k---a nie tylko oni dostają po dupie ale gastro już tak poszybowało z cenami, że srogo musi być ćpane
@kamilxpompa no srogo ich p----------o z cenami, minimalna netto na h to aktualnie około 22 zł, czyli na taki placek + dowóz musisz pracować około 3.4h czyli 204m no ja
Damianproszecie - @Vadzior: no, a później płacz i dej dej dopłaty cienszko jest i jak...

źródło: wqadqdaz

Pobierz
  • Odpowiedz
dej dej dopłaty cienszko jest i jakieś posty na fb, że się muszą zamykać

@Damian_prosze_cie: dobre knajpy wcale jakoś się nie zamykają, większość co odpada to jakieś przeciętniaki typu osiedlowy kebab

gastro już tak poszybowało z cenami, że srogo musi być
  • Odpowiedz
@Damian_prosze_cie: 40cm kapriczjoza z solidnej naprawdę pizzerii Asgard.
Te promki są ciągle.
Ostatnio miałem 2x -80% na wszystko sponsorowaną przez Uber Eats.
Teraz jest taka mniejsza promka od pizzerii.
Niestety w Polsce trzeba rozglądać się i używać zniżek. Niemcy lubią stale niskie ceny, a Polacy promocje.
kochamajfony - @Damianproszecie: 40cm kapriczjoza z solidnej naprawdę pizzerii Asgard...

źródło: IMG_0480

Pobierz
  • Odpowiedz
@Damian_prosze_cie: Polacy kochają drożyznę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A z pizzą jest jak z makiem - we Włoszech pizza jest najtańszym pospolitym daniem a w Polsce z pizzy zrobiono danie premium za 60 zł xD
Coś w stylu zrobienia bestsellera ze zwykłej cegły XDD
  • Odpowiedz