#okulista #optometrysta #niebieskiepaski #rozowepaski #przegryw #polska #optyk Hej, Mam recepte na okulary pryzmaty i astygmatyzm oraz +0.5 wada ma ktoś z was może jakieś zdjęcie swoich okularow z pryzmatami albo astygmatyzmem aby zobaczyc jak to u was wyglada? Fajnie jakbyscie do zdjecia dopisali jaki astygmatyzm, wada
@mateuszmozol: nie rozumiem jak inaczej mają wyglądać okulary z cylindrami, że potrzebujesz zdjęcie. Normalne okulary, mam cylindry 2 z kawałkiem i 3 oraz krótkowzroczność ¯\(ツ)/¯
@mateuszmozol: w soczewkach -7, w okularach -7,75. Uprzedzając pytania: widzę bez okularów, nie jestem niewidoma (bo to brzmi kosmicznie dla osób z małymi wadami) :P Tylko bardzo niewyraźnie, a wyraźnie z małej odległości. Bez brania opcji ścieniania szkieł miałabym denka od butelki.
@kasiknocheinmal: Sam mialem kiedy duzą wade +5.5 lewe i prawe oko. Niestety poddalem sie korekcji laserowej. No i tutaj pewien problem otoz zbili mi wade ale poszlo lekko w minus do tego astygmatyzm wyksztalcil sie -2.5 i oko lewe lata wszystko sie rozjechalo.
@kasiknocheinmal: i teraz musze nosic pryzmaty, wada +0.5 i cylindy. Nigdy nie nosilem takiego combo i wlasnie dlatego pytam jak to moze wygladac fizycznie przede wszystkim chodzi o grubosc szkiel.
@mateuszmozol mogę Ci nawet zrobić wizualizację grubości, ale musisz podać dokładne moce. Sporo zależy od wielkości pryzmatu. Przy dużych wartościach widać grubość po stronie bazy pryzmatu. Wiadomo, że ostatecznie estetyka zależy też od tego jaką wybierzesz oprawę i indeks soczewki
Hej,
Mam recepte na okulary pryzmaty i astygmatyzm oraz +0.5 wada ma ktoś z was może jakieś zdjęcie swoich okularow z pryzmatami albo astygmatyzmem aby zobaczyc jak to u was wyglada? Fajnie jakbyscie do zdjecia dopisali jaki astygmatyzm, wada