Aktywne Wpisy

ted-ed-tyi +58
Lęk przed pójściem do pracy.
Ostatnio zwolniłam się z pracy, od tej pory panicznie boję się powrócić do pracy. Mam jeszcze oszczędności, jednak tak bardzo się boję. Byłam u psychologa, ale to nic nie dało.
Ostatnio zwolniłam się z pracy, od tej pory panicznie boję się powrócić do pracy. Mam jeszcze oszczędności, jednak tak bardzo się boję. Byłam u psychologa, ale to nic nie dało.

pedrovegas +3
Cześć,
Czy naprawiał z was ktoś szybę samochodową, chodzi mi o to że dostalem kamieniem z auta przede mną i pojawilo sie pęknięcie 15 cm na przedniej szybie i po tygodniu poszło kolejne 2 cm. Jak nic noe zrobie to za miesiąc przejdzie przez całą szybę. Wymiana nie wchodzi w gre, zażądali 700 euro. Czy robił ktoś z was punkt za pomocą wiertarki? Dużo osób ma tak szyby zapunktowane ale w internecie
Czy naprawiał z was ktoś szybę samochodową, chodzi mi o to że dostalem kamieniem z auta przede mną i pojawilo sie pęknięcie 15 cm na przedniej szybie i po tygodniu poszło kolejne 2 cm. Jak nic noe zrobie to za miesiąc przejdzie przez całą szybę. Wymiana nie wchodzi w gre, zażądali 700 euro. Czy robił ktoś z was punkt za pomocą wiertarki? Dużo osób ma tak szyby zapunktowane ale w internecie

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Ale ostatnio chyba zrozumiałem o co chodzi w tych narzekaniach. Obecnie w jednym z projektów stanąłem po drugiej stronie barykady, nie jestem żadnym SM xD czy managerem ale osobą techniczną która się przygląda i pomagać rozwiązywać problemy programistom czy integrować się z innymi systemami. Na początku były wielkie problemy bo praktycznie cały czas staliśmy w miejscu.
Wprowadzenie scruma zmieniło jedno: ludzie nie mogą już całkowicie lecieć w c---a xD
I mówię tutaj o jakimkolwiek dopychaniu zadań do sprintów bo dokładnie to używamy prostego kanbana czy zmuszaniu ludzi do pracy ponad godzimy pracy bo nie mamy żadnych dedlajnów. Wprowadzenie daily spowodowało to że ludzie muszą codziennie wymyślać nową ściemę a to po paru dniach robi się ciężkie i muszą zrobić coś pożytecznego kiedy wszystkie ich problemy z dnia na dzień są rozwiązywane (te trochę ich blokujące albo w ogóle nie mające żadnego znaczenia)
#programowanie #programista15k #pracait #pracbaza
p0lka
scrum-master
oskarek dynamiczny
@JanPawelDrugiLechWalesaPierwszy: no i tutaj rozpieszczone bachory mają problem, przecież tutaj chłop zupełnie serio się oburzał że jak skończy coś to może resztę opłaconego czasu pykać w gierki "w nagrodę"
@JanPawelDrugiLechWalesaPierwszy: dokładnie tak odbieram te wysrywy pseudo programistów na wypoku
@heheszkitroche: Zrobiłem mocne uproszczenie i nawet to zaznaczyłem. Mamy kanbana ale takie same efekty dałby scrum. Daily to element który element który zmienił najwięcej
@heheszkitroche: To ja na wykopie przeczytałem dziesiątki wątków w którym ludzie narzekają że muszą mieć spotkanie statutowe codziennie oraz opowiedzenie czy ma się problemy z tym co sie robi to mobbing
@JanPawelDrugiLechWalesaPierwszy: Klasyk. Wystarczy jedna taka osoba co wali w c---a masowo i sie okazuje ze caly team tak robi, bo kopiuje jej zachowania. Daily nie
Po więcej zapraszam do moich ebooków:
@JanPawelDrugiLechWalesaPierwszy: Mam w pracy scruma i praktycznie non stop lecę w ciula bo większość czasu trzeba rozmawiać o tym co się robi lub co się będzie robić zamiast po prostu to zrobić ale mało kogo to interesuje bo ludzie skupieni są na procesie zamiast na produkcie.
W poprzedniej pracy metodologia była taka, że raz na tydzień się
@heheszkitroche: chyba jesteśmy na innym wykopie ( ͡° ͜ʖ ͡°)