Wpis z mikrobloga

• 0
@Testujezycie niestety Soniaków nie, to musiał byś porównać. Pewnie Sony też ma bardzo dobry ANC.
Ale jak już nie ma Buds 2 to szkoda, cena/jakość top oferta. Muszę uważać żeby nie zgubić.
  • Odpowiedz
  • 1
@dthprf kurde chce dzisiaj z odbiorem za godzine w sklepie. Nie wiem czy nie zaryzykuję z tymi 1000xm5. Chociaż też kuszą ale wierny sony :| Tylko opinie przerażają, że nakładki są kiepskie
  • Odpowiedz
  • 0
@Testujezycie w tej samej cenie co budsy to też bym conajmniej sprawdził te soniaki. Przy buds 2 pro nie ukrywam że zadziałała cena < 500 - w tej cenie to się nie było nad czym zastanawiać pod S23Ultra.
  • Odpowiedz
  • 0
@skaza z dużych zamkniętych słuchawek tez u mnie Senheisser juz na zawsze. Mam 10 letnie hd25-1-II, no i nie ma już dla mnie nic wyżej do DJ czy na odsłuch.
A wcześniej też Soniaki, MDR-7506.
  • Odpowiedz
  • 1
@dthprf @skaza
wf-1000xm5 przetestowane.
Różnica na jakości dźwięku wzglęxem wf-c500 (4x tańsze) jest ale nie jest to efekt "wow" , wokal nie jest zamulony, bas nie zabija góry i środka. 360 audio bez szału w porównaniu ze słuchawkami nausznymi.
ANC - jakość fenomenalna.
Asystent google działa całkiem
  • Odpowiedz
  • 0
@Testujezycie tak jak myslalem z anc, topka od sony. Dzięki za recenzje.

A powiedz z ciekawości, grają te soniaki tak samo dobrze z wyłączonym ANC/pass through?
W Samsungach jest duża różnica na minus. Tam jest cos mocno poprawiane cyfrowo mam wrażenie, chociaż nie da się wyłapać na słuch co dokładnie.
  • Odpowiedz
@Testujezycie: @dthprf Szukałem niedawno słuchawek nausznych dla siebie i wahałem się między SONY, Sennheiserem i Bowers&Wilkins. Zdecydowałem się w ciemno (po opiniach, bez odsłuchiwania) na Momentum 4 i nie żałowałem, ale nie wiedziałem co ewentualnie "straciłem". W piątek byłem na AudioVideoShow w Warszawie, na którym słuchałem wielu różnych słuchawek, w tym Bowersy, Sony nie miało swojej wystawy (tylko projektory) i... absolutnie nie żałuję. Nie uważam, żeby za prawie dwukrotność
  • Odpowiedz
  • 0
@dthprf po tygodniu testowania - tak. Warto jednak pamiętać, że jak masz je w trybie ambient 20/20 + voice pass through to wyraźnie słychać szum. W tym przypadku jest to normalne bo 20/20 bardzo wyczula mikrofon i może robić za podsłuch/aparat słuchowy :D

Teraz rozważam zakup innych nakładek niż te ich pianki. To cholerstwo trudno czyścić bo mam wrażenie, że popękają. Co ciekawe - dźwięk jest nieco inny jak używam rozmiaru
  • Odpowiedz