Wpis z mikrobloga

#fantasynba
Dzięki Pany za draft, super, że wszyscy byli, najlepszy wypokowy draft od dawna. Dwie informacje i jedno pytanie. Nie da się już zmienić liczby slotów, więc maksymalna liczba zawodników mogących grać danego dnia to 9. Dodaliśmy jeden IL+ spot, na który mogą być przesuwani gracze z OUT/GTD, pozostałe zasady jak ze zwykłym IL spotem, więc jeśli są pytania to chętnie odpowiem.

A co do pytania do Was, to czy w przypadku waivers wolicie priority, czyli tę kolejność, którą teraz mamy i która będzie się zmieniać w trakcie sezonu, czy sytuację, gdy każdy ma 100$ na sezon do wydania na gości z waivers i za każdym razem odbywa się taka mini licytacja?

@lilafro: @nobrainer: @BDJQP @andrzej9000: @HalfManHalfAmazing: @sam_gold: @Myrdin: @Fletch: @staniolo: @delma: @Musiek_
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wojt_ASR_ a jak działa waivers priority teraz jeśli gracze których dodałem są od razu w rosterze, a nie na drugi dzień o godz. np 9:00? W jaki sposób ustawia się kolejka?
Ja jestem za aukcją
  • Odpowiedz
  • 0
@Musiek_: Za pierwszym razem jest to chyba losowe, a później osoba, która wykorzystała swoje waivers priority, jest przesuwana na koniec kolejki.

Waivers priority/aukcja totalnie nie obejmuje graczy pozyskanych z free agency, czyli tych poza waivers.
  • Odpowiedz
@Wojt_ASR_: dla mnie zdecydowanie wygrywa aukcja, szczegolnie ze widze tutaj wariatow ktorzy nawet w tygodniu ogladaja mecze w nocy xd

@Musiek_ w aktualnym ustawieniu tak, ale ja bym byl za tym, zeby kazdy FA byl na waiverze. nazywa sie to continuous waivers https://help.yahoo.com/kb/SLN6811.html

imo tak jest sprawiedliwiej, ale przezyje jesli juz za pozno zeby az tak grzebac ;)

@HalfManHalfAmazing jesli bedziesz chcial dodac gracza ktory jest na waivers
  • Odpowiedz
  • 1
@andrzej9000: lol, masz rację, dzięki. Standard to 82, ale mamy mniej slotów, więc dałem 85. Żeby było 820 gierek musiałoby być 91 meczów na slot, a z tym może być problem. Chciałbym, żeby jak najwięcej osób miało szansę na dobry wynik, a im więcej nadprogramowych meczów na slot, tym większe szanse dla tych, którzy maniaczą i mniejsze dla tych, którzy są zapracowani, a jednak fajnie byłoby, żeby nawet osoby, które
  • Odpowiedz