Aktywne Wpisy
mirko_anonim +13
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam problem z konfliktem między moją żoną a moją matką. Mamy dwójkę dzieci, mieszkamy w bliźniaku. Obok moi rodzice. Od dobrych trzech lat nie ma normalnych relacji z nimi. Żona miała konflikty z matką o zdanie w wychowaniu dzieci. Często było tak że mówiła że np. Nie dawać słodyczy, a babcia cichaczem dawała. Zeby bajek nie oglądali a babcia i tak im włączała ile się da. Lub że żona o coś dzieci upominałam to matka za chwilę to samo robiła z podkreśleniem że to ona też upomina. Ogólnie nie sposób wszystkich sytuacji wypisać bo dużo tego. W skrócie chodzi że żona czuje się gorsza w tej relacji, bez szacunku, bez zdania w temacie swoich dzieci. Niestety większości tych sytuacji nie widziałem, tylko z opowieści. Zawsze stałem za żoną, i też interweniowałem u swoich rodziców. Z tym ze matka się wypiera że tak nie jest lub że od jednego cukierka czy jednej bajeczki im się nic nie stanie. I to że my z szacunkiem nie odnosimy się do nich, że żona jest kłótliwa i szuka konfliktu a ja że jestem pantoflarz i nic nie wspieram rodziców. Teraz do tego doszło że żona w ogóle na podwórko z dziećmi nie wychodzi tylko po placach zabaw chodzi, unika jak ognia kontaktu z dziadkami, separuje dzieci twierdząc że ma dość domawiania się i nie chce mojej matki oglądać. Za to dziadkowie traktują to jako odwet i zarzucają że żona podsysa konflikt, że tak my długo nie ujedziemy i się rozstaniemy i że chcą z wnukami się widywać. Minimum dwa razy w tygodniu. Ja jestem między młotem i kowadłem. Jestem za żoną ale jestem już totalnie zmęczony tym konfliktem. Każde widzenie z rodzicami muszę wysłuchiwać jaką to mam złą żonę i kiedy dzieci zobaczą. Od żony jaką to mam złą matkę i że widzenie się z dziećmi raz na dwa tygodnie powinno starczyć dziadkom. Jak się chcę postawić, namówić na załagodzenie sytuacji to jest obraza i twierdzenie że ona już nie raz chciała dobrze żyć. Z drugiej strony matka też nie jest chętna do załagodzenia. Także jest nerwowo, napięcie jest ogromne, ja czuję się przybity i nie mam z kim nawet o tym pogadać wyżalić się. Dlatego jestem i piszę tu... u nas w rodzinie nie było takich konfliktów u żony już tak. Jej mama nie miała swojego zdania w wychowaniu dzieci, matka jej męża dużo narzucała. Może ten obraz rodzinny utkwił w przekonaniu mojej żony i jest taka agresywna. Jednak na terapienie chce się zgodzić twierdząc że to nie ona ma problem lecz moja matka.
#rodzina #malzenstwo #dzieci #tesciowie #tesciowa #matka #mama #zona #konflikt #klotnia #problem
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
Mam problem z konfliktem między moją żoną a moją matką. Mamy dwójkę dzieci, mieszkamy w bliźniaku. Obok moi rodzice. Od dobrych trzech lat nie ma normalnych relacji z nimi. Żona miała konflikty z matką o zdanie w wychowaniu dzieci. Często było tak że mówiła że np. Nie dawać słodyczy, a babcia cichaczem dawała. Zeby bajek nie oglądali a babcia i tak im włączała ile się da. Lub że żona o coś dzieci upominałam to matka za chwilę to samo robiła z podkreśleniem że to ona też upomina. Ogólnie nie sposób wszystkich sytuacji wypisać bo dużo tego. W skrócie chodzi że żona czuje się gorsza w tej relacji, bez szacunku, bez zdania w temacie swoich dzieci. Niestety większości tych sytuacji nie widziałem, tylko z opowieści. Zawsze stałem za żoną, i też interweniowałem u swoich rodziców. Z tym ze matka się wypiera że tak nie jest lub że od jednego cukierka czy jednej bajeczki im się nic nie stanie. I to że my z szacunkiem nie odnosimy się do nich, że żona jest kłótliwa i szuka konfliktu a ja że jestem pantoflarz i nic nie wspieram rodziców. Teraz do tego doszło że żona w ogóle na podwórko z dziećmi nie wychodzi tylko po placach zabaw chodzi, unika jak ognia kontaktu z dziadkami, separuje dzieci twierdząc że ma dość domawiania się i nie chce mojej matki oglądać. Za to dziadkowie traktują to jako odwet i zarzucają że żona podsysa konflikt, że tak my długo nie ujedziemy i się rozstaniemy i że chcą z wnukami się widywać. Minimum dwa razy w tygodniu. Ja jestem między młotem i kowadłem. Jestem za żoną ale jestem już totalnie zmęczony tym konfliktem. Każde widzenie z rodzicami muszę wysłuchiwać jaką to mam złą żonę i kiedy dzieci zobaczą. Od żony jaką to mam złą matkę i że widzenie się z dziećmi raz na dwa tygodnie powinno starczyć dziadkom. Jak się chcę postawić, namówić na załagodzenie sytuacji to jest obraza i twierdzenie że ona już nie raz chciała dobrze żyć. Z drugiej strony matka też nie jest chętna do załagodzenia. Także jest nerwowo, napięcie jest ogromne, ja czuję się przybity i nie mam z kim nawet o tym pogadać wyżalić się. Dlatego jestem i piszę tu... u nas w rodzinie nie było takich konfliktów u żony już tak. Jej mama nie miała swojego zdania w wychowaniu dzieci, matka jej męża dużo narzucała. Może ten obraz rodzinny utkwił w przekonaniu mojej żony i jest taka agresywna. Jednak na terapienie chce się zgodzić twierdząc że to nie ona ma problem lecz moja matka.
#rodzina #malzenstwo #dzieci #tesciowie #tesciowa #matka #mama #zona #konflikt #klotnia #problem
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
smutnarzaba +17
W wieku 31 lat trafiłam jako odpad na rynek matrymonialny. Chłop mnie zdradził, nic tylko wznieść kieliszki i życzyć samej sobie wszystkiego dobrego (╯︵╰,)
Jednak nie dotyczy to np. Rosji.
Rosji, która posiada bogate złoża mineralne, miliardy petrodolarów, możliwości rozwoju i konkurowania z największymi tego świata.
Zamiast tego skupili się na rozszerzeniu granic swojego kraju(będącego największym na świecie), bo oni się boją innych.
By nie ginąć od natowskich kul przybyli na Ukrainę przejąć ją, gdzie ku ich rozpaczy giną właśnie od natowskiej broni.
Zamiast wycofać się do granic z 1991 roku, powiedzieć "z--------y" i przynajmniej częściowo odpłacić za szkody i wrócić do "business as usual", kremlowska maupa kurczowo trzyma się tego terenu i wysyła setki tysięcy swoich żołnierzy na mięsne szturmy, których straty wielokrotnie przewyższają ukraińskie(bo Ukraińcy mając mniejszą bazę ludzką nie mogą pozwolić sobie na takie bezmyślne marnotrawienie jednostek)
Skoro Putin jak i jego żołnierze godzą się na taką daninę krwi, to nie widzę powodu by przerywać dostawy amunicji i broni, by to tałatajstwo do końca wyplenić.
Im nie szkoda życia żołnierzy, więc mi też ich nie szkoda - szkoda mi tylko ukraińskich obrońców walczących za swą ojczyznę(za wszystkie jej dobre jak i złe strony) jak i ich rodzin i wszystkich poszkodowanych.
Dlatego z trudem czyta mi się ruskie pikabu jak i wykop (z masą onuc wesoło od miesięcy sobie wrzucającą ruską propagandę na czele z Groover, Stabilizator, Upforce(całe szczęście ostatnio zbanowany)), gdzie ludzie żyją często w alternatywnej rzeczywistości typu:
- Polska jest winna II wojny światowej
- Ukraina jest winna ataku na nią
- Wszystkie ataki na ludność cywilną na Ukrainie to propaganda/to sami Ukraińcy zrobili
- Katyń to niemiecka zbrodnia
- Może Stalin bezmyślnie wymordował kilkadziesiąt milionów obywateli, ale to mała cena za wygraną
- Europa, USA, pomoc dla Ukrainy i dolar ledwo dychają, dajmy im miesiąc, może rok a wygramy
- Korea Północna, Iran i Talibowie to sojusznicy o wyższym poziomie demokracji i rozwoju niż zachód
- Sprawa pamięci o Wołyniu jest teraz bardziej ważna niż pomoc Ukrainie w potrzebie i powinniśmy przestać to robić
Czytając takie pierdoły, robi mi się niedobrze, ale na szczęście przypominam sobie, że moja kasa nie idzie na marne i dzięki niej(choć w niewielkim stopniu) ruskie zagrożenie dla Polski się zmniejsza przez likwidację personelu.
Wracam jednak do przykładów niezadowolenia w niektórych bardziej plusowanych komentarzach/wpisach na rosyjskim pikabu(linki do pikabu dostępne na hejto - nie chcę dostać bana za publikowanie ich tutaj):
Atak UAV. Toropets
W Toropets ogłoszono częściową ewakuację w związku z atakiem dronów i pożarem
Wcześniej Rudenya poinformował, że w Toropets wybuchł pożar po tym, jak spadły szczątki drona, a ratownicy rozpoczęli gaszenie pożaru. Później władze regionalne wyjaśniły, że odpieranie ataku dronów na niebie nad miastem trwa. Podkreślali, że sytuacja jest pod kontrolą.
Najbardziej ludzki sąd na świecie...
12 września Sąd Okręgowy w Czelabińsku złagodził wyrok dla taksówkarza-migranta z Tadżykistanu, skazanego na osiem lat więzienia za zgwałcenie 16-letniej dziewczynki w Magnitogorsku.
Biełousow polecił zbadać śmierć operatorów UAV przeniesionych na pozycje szturmowe
To wysłanie [załogi Ernesta do szturmu] to wynik osobisty, ale chłopaki umierają. Pułk został zniszczony. Nie ma nikogo. Dowódca batalionu został ranny w Lesovce, jest pięciuset zastępców dowódcy batalionu, wypędza się osoby niepełnosprawne i cała reszta. Żaden pułk nie jest w stanie wykonać tego zadania.
Putin powiedział, że Siły Zbrojne zastrzegają sobie prawo do użycia broni nuklearnej w przypadku agresji na Rosję i Białoruś
Zastrzegamy sobie prawo do użycia broni nuklearnej w przypadku agresji na Rosję i Białoruś jako członek Państwa Związkowego. Wszystkie te kwestie zostały uzgodnione ze stroną białoruską, z Prezydentem Białorusi. Także wtedy, gdy wróg, używając broni konwencjonalnej, stworzy krytyczne zagrożenie dla naszej suwerenności.
zgwałcił i zabił 11-letnią dziewczynkę Żołnierz SVO
Po wyjściu na spacer uczennica zniknęła. Po powrocie z nocnej zmiany ojciec skontaktował się z policją. Wkrótce do poszukiwań dziewczynki włączyli się wolontariusze i lokalni mieszkańcy; na ulicy znaleziono jej smartfon i kurtkę ze śladami krwi. Jeden z policjantów, sprawdzając nagrania z monitoringu, zauważył wychodzącego z wejścia mężczyznę, który wyciągnął do piwnicy worek na śmieci z wyraźnie ciężką zawartością i tam go zostawił. Odbywając służbę w kolonii, został zwerbowany do udziału w operacji wojskowej na Ukrainie, skąd przybył około trzech miesięcy temu
Chorąży otworzył ogień i wrzucił granat szkoleniowy do koszar z kadetami w obwodzie irkuckim
Do zdarzenia, jak pisze Baza, doszło wieczorem 13 września. Pijany chorąży Rogalew podszedł do jednego z budynków, w którym szkoli się podchorążych i zaczął strzelać na chybił trafił, po czym wrzucił do koszar granat szkolny. Po eksplozji zszokowani studenci wybiegli na ulicę, dwóch z nich zostało rannych.
DLACZEGO ŚWIAT ANGLOSASKI JEST „BARDZIEJ ATRAKCYJNY” NIŻ ŚWIAT ROSYJSKI?!
Gdziekolwiek przybędą Rosjanie, pierwszą rzeczą, którą zaczynają, jest budowa. Niezależnie od planowanego czasu pobytu i nastawienia miejscowej ludności. Najbardziej i najlepiej widać to jednak na przykładzie krajów bałtyckich. To, ile tu zbudowano w czasach „rosyjskiego jarzma”, nie da się ogarnąć dzisiejszymi, zwyczajowymi normami inwestycji na mieszkańca.
Putin zatwierdził kary za zrównywanie ZSRR z nazistowskimi Niemcami
Putin zatwierdził kary za zrównywanie ZSRR z nazistowskimi Niemcami
Prezydent Rosji Władimir Putin podpisał ustawę wprowadzającą kary pieniężne za publiczne identyfikowanie ZSRR i nazistowskich Niemiec w kontekście II wojny światowej.
Mieszkaniec obwodu kurskiego opowiedział, jak Siły Zbrojne Ukrainy straszyły ludzi najemnikami
MOSKWA, 9 października – RIA Nowosti. Ukraińscy bojownicy, którzy najechali obwód kurski, przestraszyli ludność cywilną okrucieństwem polskich najemników – powiedział śledczym wojskowym ewakuowany mieszkaniec.
„Przyjaciel powiedział: „Wbiegliśmy na posterunek wojskowy, wygląda na to, że to Ukraińcy”. Powiedzieli im: „Idźcie tylko ostrożniej, bo dalej będą Polacy, nie wyjdziecie żywi” – powiedziała kobieta.
Odpowiedź Anubisa009 na pytanie „Czy warto było założyć własną SVO?”
Kto przy zdrowych zmysłach zaatakowałby elektrownię nuklearną? który jest kilkukrotnie silniejszy i ma więcej zasobów?
Terminy SVO
Mam nadzieję, że towarzysz kapitan przeczyta Pikabu i wiadomość dotrze we właściwe miejsce.
Osobiście ja i część moich znajomych poszlibyśmy do SVO, gdyby znany był konkretny termin umowy. 3 miesiące, pół roku, rok, to nie jest takie ważne, każdy ma swój termin. Ale żeby znany był dokładny termin, po którym wrócę do domu. Mam dwójkę dzieci w wieku przedszkolnym i nie chcę się dla nich zgubić na kilka lat i wrócić jako obcy.
W Północnym Okręgu Wojskowym zginął podwójny morderca z kaliningradzkiego obwodu
Skazany za podwójne morderstwo i rozbój 46-letni Iwan S. z obwodu kaliningradzkiego zginął 1 września 2024 r. podczas specjalnej operacji wojskowej. Iwan S. został pochowany pewnego dnia na Cmentarzu Wojskowym „Kopiec Chwały” we wsi Miedwiediewka, rejon gurjewski.
Wszystkiego najlepszego Władimir Władimirowicz Putin!
Rosja pewnie zmierzała w stronę największej gospodarki Europy i pomimo presji sankcyjnej w 2022 roku na krótko wyprzedziła przeżywające wówczas recesję Niemcy. Warto także zaznaczyć, że na koniec 2012 roku według Banku Światowego Rosja była piątą co do wielkości gospodarką świata i pierwszą pod względem tego wskaźnika w „starym świecie”.
Odpowiedz na post „Czas jest, jaki jest”
Kolego, nie przejmuj się.
Po prostu zrobiono z nas taki koszmar, że będziemy tolerować wszelkie bzdury, o ile nam nie przeszkadzają.
Przykład:
1. Wiek emerytalny
2. Zwiększony koszt surowców wtórnych
3. Wyniki wyborów samorządowych
4. Podwyżka podatku VAT
5. Niedobór nauczycieli/lekarzy
6. Totalne j-----e i chaos w Roskomnadzor
7. Inflacja i rosnące ceny produktów spożywczych
No i na koniec wpłata na zrzutkę Strzyżewskiego na Kalinowców walczących o niepodległość Ukrainy i Białorusi - https://zrzutka.pl/bk39ag?wplata=f85031
#rosja
#ukraina
#wojna
#wiescizpikabu
Wojna jest lepsza - zarobią ci, co mają zarobić, ci co mogliby coś zmienić zginą lub zostaną złamani.
np. komentarz po tym jak Ukraincy wysadzili im sklad aminicji, ktory mial wytrzymac salwy tomahawkow NATO ale ktos odpowiedzialny za budowe ukradl pieniadze i w konsekwencji sklad amunicji zostal wysadzony ukrainskim dronem ze sklejki xD Wybuch spowodowal wstrzasy 3ciego stopnia w skali Richtera, okna z framugami wypadaly 4 km od epicentrum, pozar widac z kosmosu ale ich wladza mowi: This is fine xD
I komentarz z pikabu: wszystkie UAV zostały zestrzelone przez nasze rakiety, ale jest pewien
Szczerze mówiąc mam gdzieś czy to zmobilizowany czy też nie.
Ważny jest efekt a jest nim to, że jest na terytorium nie swojego państwa za grube pieniądze i zabija prawowitych mieszkańców tego kraju - jeśli się nie zbuntował i nie odmówił walki, to nie widzę różnicy - najeźdźca. to najeźdźca.
@krokietowy:
https://defence24.pl/geopolityka/wcielani-sila-w-rosyjskie-szeregi-jak-rosja-rekrutuje-na-okupowanych-terenach-ukrainy
Żołnierze są wcielani siłą nawet z terenów okupowanych, za bunt grozi śmierć albo śmierć rodziny ale wypokek mądrzejszy bo ruski cierpi…poziom zidiocenia na tym portalu osiąga nowe poziomy…jeszcze trochę i zmanipulują was tak że będziecie do swoich strzelac
Idziesz z karabinem przeciwko swojemu krajowi i jesteś gotów zabijać Ukraińców - swoich rodaków.
Czy jego rodzina jest więcej warta niż rodzina żołnierza/ten żołnierz który broni swojego kraju?
Istnieją opcje poddania się, rozstrzelania ruskich "kompanów", pójście do więzienia(choć równie dobrze można właśnie być obiektem tortur) więc nie p-----l mi, że to swojak(nie wchodzę tu w szczegóły czy został zastraszony etc., ale chodzi o samą próbę zniszczenia
Czy gdzieś tu pisałem, że trzeba mordować zwykłych rusków - nie, więc nie wiem czemu wrzucasz argumenty z d--y o Niemcach robiących rzezie na Polakach, skoro to zupełnie inna sprawa.
Jedynym moim pragnieniem jest to by Rosja w----------a do siebie i by był pokój a nie widzisz tego(lub nie chcesz widzieć) lub trolujesz, więc zapobiegawczo idzie czarnolista