Interesuje mnie w temacie loterii jak działa np. takie rmf fm z tymi swoimi wielkimi wygranymi. Przeciez ta stacja normalnie oszukuje uczestników bo po wylosowaniu losów musisz jeszcze podać numer jakiejś skrytki żeby poznać swoją nagrodę. Te skrytki "podobno" istnieją, ale przeciez wszyscy wiedza ze to bujda na resorach i nikt nie wygra glownej nagrody dopoki nie bedzie jakiejs wielkiej "kumulacji" xD
@spiewana-pilka-nozna: Sama loteria to też jest problem jeżeli jest "fejkowa". Tego na razie w temacie buddy nie wiemy, czy te nagrody faktycznie trafiały do zwykłych uczestników, dlatego zawsze jest info że chętnie odkupią wygraną.
@BC_anada: wszystkie telegry oszukiwały że rzekomo nie możesz się dodzwonić albo nie wiesz nawet ile smsów zostało wysłanych i jak oni je losują, jak leci mi gdzieś w aucie radio i jak słyszę loteria, dzwonimy do wygranych to mam odruch wymiotny
@eSUBA94: w telegrach najlepsze było "zaraz będzie pani/pan na linii, prosimy się nie rozłączać". Po kilku minutach "niestety nie udało się, było blisko proszę próbować"
@spiewana-pilka-nozna: co to ma wspolnego z tematem? czy ty umiesz cokolwiek czytac?
@straszny_cham a jak dziala? Rozumiem ze ty wiesz i widziałeś magiczne skrzyneczki, albo jesteś w komisji która to weryfikuje podczas każdego telefonu słuchaczy ( ͡°͜ʖ͡°)
wy te bordy to w czipsach znajdujecie czy dostaje sie je za konkretny poziom nieogaru xD
„ Te skrytki "podobno" istnieją, ale przeciez wszyscy wiedza ze to bujda na resorach i nikt nie wygra glownej nagrody dopoki nie bedzie jakiejs wielkiej "kumulacji" xD”
@spiewana-pilka-nozna: Przeczytałem, oprócz loterii jest: "wystawianie nierzetelnych, poświadczających nieprawdę faktur VAT " - ale to może właśnie wiązać się z loterią bo prokuratura chyba zakłada że te ebook'i to były tak naprawdę losy a one są objęte inną stawką VAT. "pranie brudnych pieniędzy " - ok, to może być ciekawe ale na razie brak szczegółow "kierowanie grupą przestępczą " - no ale prokuratura często stawia ten zarzut, najprawdopodobniej jak loteria
Ale fajnie, że jesteś normalny. Sprawdziłeś, przeczytałeś i wróciłeś napisać. 80% już by się pruło i kazało mi iść bronić LaSłuppy
Co chodzi o podatek to raczej chodzi o to, że kasa wyparowywała z kraju za granicę. Wystawiali PONOĆ lewe faktury, często zawyżone aby pralka wirowała aż.
Wszystkich tych oszustow zaorać i rozliczyć.
#famemma #budda #rmffm
@straszny_cham a jak dziala? Rozumiem ze ty wiesz i widziałeś magiczne skrzyneczki, albo jesteś w komisji która to weryfikuje podczas każdego telefonu słuchaczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
wy te bordy to w czipsach znajdujecie czy dostaje sie je za konkretny poziom nieogaru xD
A ty zamiast nieudolnych prób wyśmiewania, to opisz jak to działa, przecież wiesz skoro wiesz że nie mamy racji.
A jeśli nie to:
„ Te skrytki "podobno" istnieją, ale przeciez wszyscy wiedza ze to bujda na resorach i nikt nie wygra glownej nagrody dopoki nie bedzie jakiejs wielkiej "kumulacji" xD”
Daj dowody
No ciekawe, to dlaczego poważne portale ekonomiczne skupiają się właśnie na tym i wprost piszą że interpretacja prokuratury jest
co najmniej kontrowersyjna i może nie ostać się w sądzie? Tu np.:
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Budda-podejrzany-o-nielegalny-h----d-Ale-loteria-7-aut-2-miala-pozwolenie-8833216.html
"wystawianie nierzetelnych, poświadczających nieprawdę faktur VAT " - ale to może właśnie wiązać się z loterią bo prokuratura chyba zakłada że te ebook'i to były tak naprawdę losy a one są objęte inną stawką VAT.
"pranie brudnych pieniędzy " - ok, to może być ciekawe ale na razie brak szczegółow
"kierowanie grupą przestępczą " - no ale prokuratura często stawia ten zarzut, najprawdopodobniej jak loteria
Ale fajnie, że jesteś normalny. Sprawdziłeś, przeczytałeś i wróciłeś napisać. 80% już by się pruło i kazało mi iść bronić LaSłuppy
Co chodzi o podatek to raczej chodzi o to, że kasa wyparowywała z kraju za granicę. Wystawiali PONOĆ lewe faktury, często zawyżone aby pralka wirowała aż.