Wpis z mikrobloga

#oszukujo #carrefour #market #cola #cocacola #wesele

Szukam dobrej promki na napoje, i to co się dzieje w tych gazetkach przekracza ludzkie pojęcie. Byłem ostatnio na jakiejś promce w biedronce, to okazało się że źle zrozumiałem cenę i w rzeczywistości jest inna niż myślałem, nie zrobiłem zrzutu z gazetki niestety. Później była promka w lidlu,ale spóźniłem się i wszystko wymiotło. Teraz patrze gazetka carrefour a tu takie coś. TO JAKA W KOŃCU JEST CENA? 2,50 / litr, czy 9,98 za 2pak, czy 4,99 za 2pak? Butelki niby litrowe na to wychodzi, ale cena jest 4,99 za 2pak i 9,98 za 2pak XD

Mam 30km do kierfura i nie chce jechać na marne, mirasy czy jest tu jakaś mądra głowa?

A może po prostu zgłosić to do UOKIK
LZBNZ - #oszukujo #carrefour #market #cola #cocacola #wesele 

Szukam dobrej promki n...

źródło: eeecarfur

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LZBNZ jest napisane 2x1l w cenie 2,50 PLN za litr. Jak kupisz dwupak( dwie butelki) zapłacisz 4,99pln przy zakupie 2 opakowań ( 4 butelki) 9.98 PLN
  • Odpowiedz
@LZBNZ: ej kurczę, co oni... napisy na czarno mówią, że za zestaw 2x1l zapłacisz 2,50/l, co sugeruje, że 4,99 kosztuje 2-pak, czyli napis "szt." odnosi się do "sztuki dwupaku", co by oznaczało, że 9,98 to cena za 2-pak 2-paku, tylko z jakiegoś powodu napisali tonę bardzo niezrozumiały sposób. Moim zdaniem trzeba iść z tą gazetką i dwoma 2-pakami do kasy i jeśli zarządają ceny innej niż 9,98, to się wykłócać
  • Odpowiedz