Wpis z mikrobloga

#wizzair #podroze #loty

Cześć,
Kupuję pierwszy raz bilet na Wizzair do Rzymu na styczeń. Przy opcjach dodatkowych mam do wyboru "Inteligentna odprawa" - to jest jakaś automatyczna odprawa online? Bez wykupienia tej opcji, również, mogę się odprawić online? Nie wiem czy warto dopłacać do tego, bo w dwie strony wyjdzie +30 zł. Warto w ogóle jakieś dodatkowe usługi dokupować? Lecę tylko na bagażu podstawowym.
Druga sprawa, czy 490 zł za dwie głowy z Krakowa do Rzymu to już spoko cena? Monitoruje od jakiegoś czasu i na razie to najniższa cena (wcześniej były za 510+), ale nie wiem czy jeszcze czekać na niższe, czy będzie już tylko drożej.
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@stuparevic: dzięki za informacje. Niby ostatnio jak za 510 zobaczyłem to już myślałem że taniej nie będzie i teraz podobne rozważania mam na ten temat. Ale chyba przechodzę do rezerwacji. Jeszcze pasuje jaki w miarę hotel w terminie znaleźć
  • Odpowiedz
@towlie97 co do hotelu to lokalizacja będzie kluczowa. Pytanie czy ważne dla was jest centrum? Jeżeli tak to tam szukasz. Jeżeli chcesz trochę taniej to dalej do centrum ale zaoszczędzisz kasę z tym, że musisz trochę dojechać. Inną opcją jest też hotel niedaleko lotniska
  • Odpowiedz
  • 0
Jeszcze jedno pytanie nachodzi mnie; czy jak już kupię bilet bez bagażu podręcznego, a zmieniłbym zdanie to czy na późniejszym etapie idzie to dokupić?
  • Odpowiedz
  • 0
@kishibashi: tak, dwie głowy tam i z powrotem
@stuparevic czemu unikać? Drogo tam?

Fun fuct: anulowałem rezerwacje raz, teraz przeklikuję jeszcze raz to samo i inteligentna odprawę mam za darmo. Za darmo to uczciwa cena więc biorę
  • Odpowiedz
  • 0
@thorgoth: no tak, oni teraz to nazywają "przedmiot osobisty", dodatkowo można kupić podręczny, czyli większą walizka która mieści się na pokład do schowka, czy też większy rejestrowany. Osobisty to wiadomo plecak/torba o tych typowych wymiarach mieszcząca się pod siedzenie
  • Odpowiedz
@towlie97: unikać, bo pewnie według wykopka nie jest tam bezpiecznie i faktycznie może tak być. Nie żeby przestępstwo było pewne, ale niektórzy nie będą się czuć tam komfortowo.
  • Odpowiedz