Wpis z mikrobloga

#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #rozowepaski #niebieskiepaski #studbaza #studia #pracbaza #praca #zalesie #studia #depresja

W grudniu się obroniłem ale już i tak studia skończyłem trochę wcześniej. Teraz w sumie brakuje mi tamtej wolności. Byłem trochę na utrzymaniu rodziców, trochę na utrzymaniu klubu sportowego, no ale ogólnie z kasa nie było problemu. Może tylko na samym początku.
Mimo tego stresu i w moim przypadku trochę chaosu, to miało to swój urok i wiele plusów.

Teraz pracuje i jest stabilniej ale mniej ciekawie. Pod koniec studiów chciałem już sie ustabilizować, już miałem trochę dość tej nauki ale jak sobie pomyślę, że kiedyś wystarczyło pójść z ekipą na miasto, czy czasami do klubu, to brakuje mi tego. Były przygody, a teraz ich nie ma. Mam tu też na myśli różne sportowe wydarzenia itp, bo kończąc studia, skończyłem też wyczynowo uprawiać sport. Jak wróciłem w rodzinne strony, to straciłem kontakt z praktycznie każdym. Nie wiem, czy tego mi brakuje, czy bardziej tego że w moim życiu nie ma tego życia towarzyskiego.
Właściwie to jest zero - tylko praca, siłka i czasami kogoś poznam na Tinderze. Niby fajnie, bo też mam nawet powodzenie ale chyba chciałbym trochę poszaleć, chociaż już głupio w tym wieku. Niektórzy znajomi zakładają już rodziny z dziećmi.
Jak byłem ostatnio wieczorem w większym mieście (wojewódzkim), to zatęskniłem za tym życiem studenckim. Można było pójść gdzieś solo i się zawsze kogoś poznało, szczególnie dziewczyny. Teraz taka lipa, sami starzy ludzie w pracy i nic się nie dzieje. Kasy więcej ale zdecydowanie lepiej było wcześniej.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LadnyChlopczyk No chyba tak po prostu życie wygląda. W mniejszych miejscowościach to ze sportu przeważnie tylko piłka nożna zostaje.
Mi znowu brakuje takiego spokojnego życia na wsi. Pograbić liście, skosić trawę, coś pogrzebać w ogrodzie, przejechać się rowerem itp.
  • Odpowiedz
@mindy-moo miałem na myśli bardziej jakieś sporty zespołowe albo zajęcia dla wielu osób, na które można się zapisać.
@LadnyChlopczyk Jak mieszkałem na wsi, blisko do powiatowego to zapisałem się na judo i spoko ludzi tam poznałem. Tak z ciekawości to co trenowałeś?
  • Odpowiedz