Wpis z mikrobloga

#google #googledrive #dropbox

Dysk Google ma ograniczoną pojemność. Żeby mieć więcej, trzeba sporo zapłacić.

A nie można zrobić sobie nowego konta Google, udostępnić folder temu pierwszemu? I tak kilka kont, masz nieograniczoną pojemność.

Czemu ludzie tak nie robią? Nie chce im się zakładać kont i pilnować do którego folderu wrzucać? Czy może przez to, że Google usuwa konta i trzeba pamiętać, żeby raz na 2 lata się zalogować? Czy może Google jakoś blokuje?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wypiek
  • 0
@lossless ale ty wiesz, że serwery mają luki? I nawet takie zabezpieczenie da się ominąć? Musisz aktualizować na bieżąco. Raz się zagapisz (bo akurat będziesz na wakacjach, albo miałeś wypadek i trafiłeś do szpitala na kilka dni) i już wszystko dziurawe, bo akurat wyszedł jakiś 0Day i musisz od razu aktualizować. Kto nie zaktualizuje, to te ruskie boty skanują stare wersje i wbijają gdzie się da.
  • Odpowiedz
@lossless: w 2019 kupiłem sobie NAS, bo miałem trochę inne plany. Obecnie służy jako magazyn zdjęć i backup dokumentów i programów. Wydałem wtedy około 7k na wszystko. Miejsca mam pełno, bo 8TB, a zajęte może 1TB. Jakbym wiedział, że jednak plany nie wypalą, to kupiłbym dostęp do GDrive, OneDrive lub innego usługodawcy. Drive 2TB wychodzi 470zł/rok, OneDrive 1TB 430zł/rok. W pierwszym przypadku prawie 15 lat opłacania usługi, w drugim 16
  • Odpowiedz