Wpis z mikrobloga

Byłoby trochę więcej głosów i tusk nie bylby zadnym premierem.

@marsjaninin: to byłby morawiecki i pisowska ośmiornica dalej doiłaby ten biedny kraj... Z tą różnicą, że prorosyjskie, populistyczne nieroby z konfederacji dostałyby swoją dolę. Zajebista alternatywa!
  • Odpowiedz
@BoskiPrototyp ja tylko ci mówię, że jakby mieli więcej głosów to by tusk nie miał większości i POPIS robiłby akrobacje przy tworzeniu większości, dzięki temu ludzie by zobaczyli że nie ma wiekszych różnic między tymi partiami i dzięki temu udaloby się wywrócić stolik, zresztą w sam wieczór wyborczy Mentzen ogłosił porażkę i że nie uda się wywrócić stolika, więc nie wiem po co dalej powtarzasz bzdury że nie wywrocili stolika. Jak
  • Odpowiedz
@marsjaninin: przestań już, bo śmiechom nie ma końca. PO i PiS nigdy nie będą mieć koalicji bo ich elektoraty by się pozabijały xd

Myślisz że twardy elektorat PiS czy PO byłby zadowolony z takiej koalicji po ponad dekadzie polaryzacji?

Konfiarze za to bardzo chętnie głosują na PiS i taka koalicja jest jak najbardziej prawdopodobna
  • Odpowiedz
ja tylko ci mówię, że jakby mieli więcej głosów to by tusk nie miał większości i POPIS robiłby akrobacje przy tworzeniu większości

@marsjaninin: przecież pis robił akrobacje w celu utworzenia rządu i zgadnij z kim?😅😅😅👇 Trzeba byc ślepym by nie widzieć checi stworzenia konfedepisu. Bosak mowi ze pis to nie prawica by miesiac pozniej debatowac z morawieckim nad przyszłością prawicy w Polsce XD
BoskiPrototyp - >ja tylko ci mówię, że jakby mieli więcej głosów to by tusk nie miał ...

źródło: 17ed3817dfadb9907e367e3af8df5fc2782334c7a7b081973899e0a010e822a7

Pobierz
  • Odpowiedz
@BoskiPrototyp wrzucasz jakies stare zdjęcia gdy pis rządził i nie potrzebował Konfederacji. Wymieniles tyle argumentów przeciw Konfederacji i wszystkie zgodne są z polityką POPISu, tylko Konfederacja ma takie postulaty, więc koalicja POPISu jest całkiem realna, w 2005 byla praktycznie pewna ale woleli się dogadać i zrobić na wiele lat duopol, raz my raz wy.
  • Odpowiedz
wrzucasz jakies stare zdjęcia gdy pis rządził i nie potrzebował Konfederacji.

@marsjaninin: to zdjecie z 24 listopada 2023 roku gdy morawiecki szukał koalicjantów XD przyszla konfederacja.

Ty buraczku wrzucasz zdjecie z lat 90... O katekscie tej współpracy pewnie i cie uczyli na historii ale albo spałeś albo nie chcesz wspominać...
  • Odpowiedz