Wpis z mikrobloga

Czy ktoś ma może jakiś pomysł dlaczego jak wchodze w chrome i wpisuje o2.pl to wywala mi całą przeglądarkę?
I drugi problem, nie moge na klawiaturze pisać litery ł - jak nacisne kilka razy alt+l to coś przeskakuje i dopiero działa a tak to jest z tym problem. Czy ktoś się spotkał wcześniej z czymś takim?
#chrome #komputery #komputer #problem #informatyka #o2 #kiciochpyta #pytanie #pytaniedoeksperta
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AjKenFlaj: jeśli chodzi o alt+l. Zakładam, że masz ustawiony poprawny układ klawiatury. W takim wypadku to najczęściej jest to jakiś program uruchomiony w tle i on przechwytuje alt+l i dlatego nie wbija ci Ł. Żeby mieć 100% pewności, to spróbuj odpalić klawiaturę ekranową i z niej użyć alt+l, jeśli nie wpisze ci ł to masz pewność.
lista programów które używają alt+l
https://defkey.com/what-means/alt-l
  • Odpowiedz
  • 0
@try_catch_finnaly jak używam ekranowej to rownież mi nie wpisuje Ł ;/ jeszcze mam obawy, ze to moze byc jakis keylogger, ale komputer jest swiezo kupiony i praktycznie nic na nim nie ma takiego tym bardziej pobieranego z dziwnych zrodel
  • Odpowiedz
@AjKenFlaj: Spokojnie. Na nowym sprzęcie gdzie producent ładuje pełno różnego zbędnego gówna tak też bywa. To może być sterownik od karty graficznej nawet. Radeony tak miały, nvidia chyba też przez jakiś czas. Trzeba zobaczyć co się odpala wraz ze startem kompa i kolejno zamykać każdy odpalony i schowany program i testować czy już działa. Te programy najczęściej są widoczne jako małe ikonki przy zegarze w windowsie. Czasem trzeba kliknąć tą
  • Odpowiedz
  • 0
@try_catch_finnaly: co ciekawe jak wpisze w google o2 i potem chce przejsć na ,,najnowsze" lub ,,quizy" itd. to też wywala, a jak chce wejść w ,,poczta" to działa :D ale sama czysta strona o2.pl też nie działa
  • Odpowiedz
  • 0
@try_catch_finnaly: u mnie na drugim PC też, na służbowym też, i na telefonie też :D a tutaj wywala mi całą przeglądarkę :D Dlatego się wystraszyłem, że ktoś możę nie chcieć żębym na to wchodził i jakoś to zablokował jakimś wirusem wraz z tym ,,ł" xD ale po co by to miał robić to nie wiem :D
  • Odpowiedz
@AjKenFlaj: jak ci zależy a nie chcesz się zagłębiać w to co tam się odwala że tak się dzieje to bym spróbował jeszcze odinstalować chrome, wywalić wszystkie jego dane, tak jak np tutaj opisane https://support.google.com/chrome/thread/29816481/how-do-i-fully-uninstall-chrome?hl=en
no i po tym zrestartować kompa, dla pewności. Po tym wszystkim zainstalować chrome jeszcze raz i sprawdzić czy działa :)
  • Odpowiedz