Wpis z mikrobloga

@ppiasq: pamietam za dzieciaka dokument na tvn z tymi beczkami niebieskimi, minelo z 20 lat i za kazdym razem jak je gdzies widze to mysle tylko o tych noworodkach, p------e
  • Odpowiedz
@curiousboi: Ja mieszkałem naprzeciw tej kamienicy i do dziś jak mijam tamten rejon Łodzi, pojawia się myśl "co za patologia". Bo to jest taki kwadrat - uznawany za patologiczny nawet wśród łódzkiego elementu. A w środku Starego Polesia, które dla dobra ogółu powinno być odgrodzone od reszty (jak Warszawa), w miejscu gdzie ubojnia miała swoje wysypisko deweloperzy postawili nowe osiedle.
  • Odpowiedz
  • 70
@czemuztak To jest jak z dziadkami, którzy mówią "za komuny to było". Oni nie wspominają z sentymentem gówna, jakim był ten ustrój, tylko swoją młodość, która przypadała na tamte czasy ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 56
@kishibashi: W sumie tam były nie tylko noworodki, ale też dwóch pięcioletnich chłopców, którzy zniknęli. Dzieci zniknęły, nie chodziły do szkoły, rodzinkę odwiedzał kurator i inne instytucje i w sumie dopiero po kilku latach sprawa się rypła.
  • Odpowiedz
Na przejściu kolejowym podbiegł do mnie typ, z tyłu i mówi: dawaj telefon

@czemuztak: u mnie na dzielni chodzili grupami i bili młodszych, żeby ukraść im buty z nóg albo jakieś drobniaki, jeżeli ktokolwiek miał. Tak, wspaniałe lata.
  • Odpowiedz
@czemuztak: no ja zostałem napadnięty i o-----y z kasy w czasach przed komórkowych za dzieciaka i do dzisiaj pilnuje otoczenia a zbliżam sie do 40. Kiedyś próbowano mnie pobić za to, że nie miałem naklejonego seduszka WOŚPU. Jak wracałem od dziewczyny na końcu miasta to często w autobusie były bójki. Raz mi cegła na przystanku obok głowy z szybą przeleciała. Później miałem inną dziewczynę to wieczorem przy metrze zawsze musiałem
  • Odpowiedz
@ArchDelux u mnie na ośce jeden szef osiedlowej bandy małolatów dał zlecenie na markowe spodnie innego dzieciaka, jakieś Lee czy inne Wranglery, bandą zaciągnęli go w krzaki i zdjęli spodnie. Można by pomyśleć, że go wydymali. Nikt nie narzekał, takie byli czasy.
  • Odpowiedz
@czemuztak: Mi się tam podobało, przesiadywaliśmy se z kumplami na polance przy lasku, i jeden z nich zawsze to winko postawił, to tani telefon załatwił.
  • Odpowiedz