Wpis z mikrobloga

@Krupier @StaryWedrowiec ludzie to jednak czasem czują potrzebę żeby kłócić się nie wiadomo o co i po co. Każdy z nas się zacietrzewił, próbując udowodnić innym, że są głupi i nie mają racji. Mimo, że tak naprawdę każdy z nas rozumie, że skręcenie w pierwsze lewo jest prostsze niż skręcenie w drugie lewo, albo że coś jest bardziej kolizyjne od czegoś innego. Ale pretekst do bezproduktywnego przekrzykiwania się jest.
  • Odpowiedz
@zyywiec: Co zrobić, kiedy chłop uroił sobie, że zaznaczony przeze mnie prawidłowy ruch na skrzyżowaniu jest jedynym prawidłowym, myląc przy tym określenie prawidłowy z dozwolonym.

Dodał sobie w głowie "jedyny" i próbuje wmówić wszystkim, że popełniłem gafę. Robi to, nie biorąc pod uwagę kontekstu oraz znaczenia słów, których użyłem.
  • Odpowiedz
@zyywiec

@Krupier @StaryWedrowiec ludzie to jednak czasem czują potrzebę żeby kłócić się nie wiadomo o co i po co. Każdy z nas się zacietrzewił, próbując udowodnić innym, że są głupi i nie mają racji. Mimo, że tak naprawdę każdy z nas rozumie, że skręcenie w pierwsze lewo jest prostsze niż skręcenie w drugie lewo, albo że coś jest bardziej kolizyjne od czegoś innego. Ale pretekst do bezproduktywnego przekrzykiwania się
  • Odpowiedz
@StaryWedrowiec

@zyywiec: Co zrobić, kiedy chłop uroił sobie, że zaznaczony przeze mnie prawidłowy ruch na skrzyżowaniu jest jedynym prawidłowym, myląc przy tym określenie prawidłowy z dozwolonym.

Dodał sobie w głowie "jedyny" i próbuje wmówić wszystkim, że popełniłem gafę. Robi to, nie biorąc pod uwagę kontekstu oraz znaczenia słów,
  • Odpowiedz
Skoro zaznaczyłeś dany ruch i określiłeś go mianem prawidłowego to znaczy, że każdy inny jest nieprawidłowy.

@Krupier: Bo każdy inny jest nieprawidłowy, co nie oznacza, że nie jest dozwolony.

Śrubę możesz odkręcić odpowiednim kluczem/śrubokrętem albo kombinerkami, a jednak prawidłowe jest to tylko w pierwszym
  • Odpowiedz