Wpis z mikrobloga

Drugi raz jestem na #wakacje #allinclusive i przemyślenia mam zupełnie inne niż panujący stereotyp polaka robaka na wakacjach tego typu. Rok temu byłem w hotelu typowo pod Polaków stanowiących 90% gości hotelowych. Generalnie była kulturka, ludzie przyjemni, bez większych ekscesów, nawet jak się ktoś n-----ł to żona go wlokła do pokoju i tyle. W tym roku obiekt wiekszy, języka polskiego się raczej nie słyszy, głównie Niemcy, brytole i trochę russkich. Codziennie przy barze ktoś zgonuje, ludzie mega nieprzyjemni, dziś jakaś stara niemra wydzierała się na typka z obsługi hotelowej że jedna filiżanka była brudna z tego całego stosu takich samych filiżanek które tam staly, jeszcze się suka w czoło pukała, ja na miejscu tego gościa to bym chyba eksplodował. Zajmowanie leżaków przy basenie i na plaży przy morzu trwa od bardzo wczesnych godzin porannych czego w "polskim" hotelu praktycznie nie było. Naprawdę nie jesteśmy tacy źli jak się sami malujemy.
#zalesie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mihajuj: Zajmowanie leżaków to typowo niemieckie hobby. Ja co prawda na wakacje all in już nie jeżdżę ale jak ostatnio byłem na takich wakacjach w hotelu w którym występowali głównie amerykanie to też takiego problemu nie zauważyłem. Tak czy inaczej najgorsze na co możesz trafić w jakimś miejscu to według mnie rosjanie - dlatego jak już jedziesz w miejsce gdzie ich wpuszczają to lepiej tak rezerwować hotel żeby mieć jak
  • Odpowiedz
@Mihajuj moim zdaniem jesteśmy w miarę ogarniętym narodem pod różnymi względami, irytuje mnie właśnie takie narzekanie na polactwo nawet gdy nie ma powodu
  • Odpowiedz
@Mihajuj: Osobiście na mnie najgorsze wrażenie zrobili w ostatnim 10-leciu moich podróży Hindusi na wycieczkach. Brak podstawowych zasad higieny, szczególnie kaszel rozmówcy w twarz bez zatykania ust. Obrzydliwość, a ze względu na lokalizacje, hotele, to była ich klasa średnia wyższa. Wykształcona... Chłop identyfikujący się w rozmownie jako lekarz na mnie kaszlał... Z całych wycieczek tylko oni chorzy, a z różnych hoteli ich odbierali. Brak poszanowania zasad etyki (uczęszczanie na atrakcje
zalozycbukmacherkew_afryce - @Mihajuj: Osobiście na mnie najgorsze wrażenie zrobili w...

źródło: comment_1611439533ePq2T9f5KoML85aZDzIBhV

Pobierz
  • Odpowiedz
@Mihajuj byłem świadkiem kiedyś na plaży, jak dwoje Niemców dyskutowało, czy książka na stoliczku obok leżaków ma ten status, co ręcznik, i czy oznacza, że te miejsca są zajęte.
Uznali, że zgodnie z zasadami (nie wiem jakimi) tylko ręcznikiem można rezerwować.
Ale się wycofali. Chyba się bali, że mogą trafić na kogoś, kto zna inne reguły rezerwacji leżaków.
  • Odpowiedz
Naprawdę nie jesteśmy tacy źli jak się sami malujemy.

@Mihajuj: to mnie na wykopie rozwala w tym i bardzo wielu tematach - ktoś rzuci jakąś kąśliwą, stereotypową uwagę o Polakach i zaraz zlatują się plusować i popierać, a zapewne najczęściej to ludzie którzy sami nigdy nie pojechali tylko "słyszeli od kolegi"
  • Odpowiedz