Wpis z mikrobloga

Wytłumaczy mi skąd takie ceny? U mnie za tazienke
2,7m, korytarz 10 m oraz kuchnie 7m za skucie,
wyszpachlowanie i potozenie ptytek w tazience i w kuchni 217x60 cm oraz potozenie ptytek podtogowych w tych pomieszczeniach.
Panowie policzyto 60 tys. Netto. Dla mnie to jest
absurd. Rozumiem leasing maszyn itp. Ale
przecietny cztowiek po studiach zarabia tyle w rok ( _)
jmuhha - Wytłumaczy mi skąd takie ceny? U mnie za tazienke
2,7m, korytarz 10 m oraz k...

źródło: 1000009416

Pobierz
  • 128
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jmuhha ziomek robi w wykończeniach i mówi, że jak mu się nie chce robić albo widzi, że będzie dużo zabawy to rzuca podwójną albo potrójną cenę żeby klient sam zrezygnował ale najgorsze jest, że zazwyczaj się zgadzają xD
  • Odpowiedz
@jmuhha: takie czasy, mechanik, operator koparki czy kierowca tira też zarabiają więcej niż pracownik biurowy, czy dziwne? wcale, to nasza głupia mentalność, bo przecież ja studia mam a on "robol", jak mi było trzeba iść do szkoły średniej to starzy upierali się, że mam iść do liceum, bo zawodówka czy technikum jest dla tłuków bez przyszłości a "ty przecież pójdziesz na studia" tylko w moim przypadku na te studia kasy
  • Odpowiedz
@jmuhha: ile k---a? Okej, mam nieco spaczone pojęcie co do cen usług remontowych i budowlanych, bo ostatni remont robiłem 6 lat temu, ale za 60k wyremontowałem CAŁE MIESZKANIE 52 metry - w Łodzi. 2 pokoje, kuchnia, łazienka, korytarz. Zakres prac był OGROMNY, bo tak na prawdę był to kapitalny remont całego mieszkania, wymiana wszystkich instalacji etc. Jedyne, na co mi nie wystarczyło kasy, to cyklinowanie podłogi, ale to zrobiłem rok
  • Odpowiedz
Po prostu jest olbrzymia różnica w cenie usług w dużych miastach i poza nimi.

@macan:
Dokładnie. Mieszkam w miasteczku powiatowym ~24k mieszkańców i za wymalowanie 80 metrów sufitu, 200 metrów ścian, wszystkie zaprawki, szpachlowanie pęknięć, odkucie 20 metrów gipsowych cegiełek i położenie nowej gładzi na tej ścianie ekipa dwóch majstrów wzięła 3000 zł za 3,5 dnia roboty.

Jedyne co to sam im przygotowałem pomieszczenia - odkręciłem stare listwy przypodłogowe, zdemontowałem
  • Odpowiedz
@smk666: u mnie podobnie, 2 dni wstawiania okien w 3 osoby po 9 i 10h, 4700 brutto, ale trzeba od tego doliczyc utylizacje 1,5 tony gruzu, utylizacje starych okien. Mam wrażenie, czytając tutaj komentarze, że niektórzy za remont Mieszkania 60m2, pozwoliliby się zruchać na 300k bez mydła i mebli, a na koniec by powiedzieli, że takie czasy :) To Wy napędzacie te karuzele p-------a na rynku wykończeniowym.
  • Odpowiedz
@jmuhha: ale człowiek po studiach nie zrobi wykończeniowki dobrze, oraz takich po studiach to jest na pęczki a dobra wykończeniowke nie zrobi każdy, dolicz do tego fakt że pewnie mieszkasz w większym mieście
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: nie biorą tych cen z p---y. Znam wielu budowlańców. Często tacy naprawdę dobrzy robią u kasiastych ludzi i tylko roboty z polecenia, nawet nigdzie się nie ogłaszają ale robią bardzo dobrze swoją pracę. Kasiasty klient już nieraz mówił "wiem że płacę drożej ale mam pewność do tego mirka że wykona pracę dobrze". Pozniej jak spytasz takiego fachowca o wycenę to on nie bedzie Ci robił za półdarmo jak w
  • Odpowiedz
Wytłumaczy mi skąd takie ceny?

@jmuhha: Jak za drogo to zrób sama ¯\(ツ)/¯ Płacisz tyle dlatego, że nie umiesz tego zrobić. Czasy, w których robolami czy śmieciarzami się straszyło niechcącą się uczyć dziatwę już dawno minęły. Kafelkarz, który ma smykałkę spokojnie 10k na czysto miesięcznie zarabia i wchodzi z roboty na robotę.
  • Odpowiedz
@jmuhha szukałem ost kogoś do zrobienia łazienki w nowym bloku. 25m płytek plus biały montaż. Krany natynkowe, wc na stelażu i prysznic z brodzikiem więc każdy mówił że prosta robota (nic do przeniesienia). 1 był typ z polecenia znajomych u których zrobił ładnie i bez zawracania głowy, wycenił robotę na 12k już podczas oględzin ale po mojej minie oddał ze z polecenia to zrobi za 10, podziękowałem z info że dam
PrinceAnon - @jmuhha szukałem ost kogoś do zrobienia łazienki w nowym bloku. 25m płyt...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz
@jmuhha: no bo nie ma fachowcow na rynku, u mnie za 3 dni prostej pracy koles wzial 6 tysiecy. Oczywiscie na czarno. Moglbym to sam zrobic, ale nie mam doswiadczenia i sprzetu, wiec j------m sie z tym ze 2 tygodnie.
  • Odpowiedz