Wpis z mikrobloga

@duperele: Fora to w ogole było cudo. Z portali społecznościowych to jeszcze grono.net bo działało de facto jak fora. Normalnie wątki ala fora były i było git. Teraz k---a fora umierają a wszyscy się przenoszą po c--j wie co na grupki na FB. gdzie k---a nawiowanie po tych grupkach na FB to jest jakaś tragedia. No i fora indeksowały wyszukiwarki. Co za uwstecznianie się.
  • Odpowiedz
  • 0
@duperele
Ja marzyłem, żeby istniał spis tych forów, for? Bo chciałem uczestniczyć w wielu swoich zainteresowaniach, a one były poukrywane na stronach których nie odkryłem, a które padły z czasem :/
  • Odpowiedz
@duperele: mam wrażenie że wyszukiwarka na grupach na FB jest tak skonstruowana by ciężko było coś znaleźć, by ludzie zadając wciąż te same pytania generowali ruch.
  • Odpowiedz
@twarogowy Też tak myślę. Należę do wielu interesujących mnie grup, niby jest tyle postów na każdy możliwy temat, a jak czegoś szukam to nie mogę ni c---a nic znaleźć. Jakie to frustrujące.
  • Odpowiedz
@MamByleJakiNick

Widocznie większość internautów uznała ze grupy na fb są lepsze/wygodniejsze niż fora, a jedynie garstka ludzi woli fora

Nie uznała, ale została tego nauczona sztuczkami socjologicznymi. Tak samo jak ciebie przekonano, że dane rzeczy ci się podobają. To firmy kreują modę, nie wybór człowieka.
  • Odpowiedz