Wpis z mikrobloga

Tez uważacie, że te produkty Makłowicz i synowie to porażka? W sensie nie smakowa bo tutaj może być różnie (jakiś sos jadłem i był w porządku), ale bardziej wizerunkowa.

Bo to w sumie zwykłe gotowe żarcie, które niczym szczególnym się nie wyróżnia. Oczywiście prócz ceny, która jest zdecydowanie zbyt wysoka jak na to co oferują.

Do tego idą w typowe pakowanie czyli duże pudło wizualnie, ale jedzenia już malutko. Poniżej porcja 400 g za chyba 13-14 zł. Oczywiście to ty konsumenckie generujesz ten plastikowy odpad, nie producent.

Oliwy też sprzedaje po wręcz absurdalnych cenach.

Generalnie to rzadko te produkty gdzieś widać, albo ich nie ma wcale, albo walają się gdzieś z innymi, albo leżą w koszyku przecenionych.

Coś mi się wydaje, że nie trafił z tym biznesem. Co sądzicie?
#gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #gotowanie #jedzenie #maklowicz #maklowiczcontent #biznes #przemyslenia
Krupier - Tez uważacie, że te produkty Makłowicz i synowie to porażka? W sensie nie s...

źródło: 1000029025

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krupier: z tego co patrzyłem na ich stronie, to biznes jego synów na nazwisku i twarzy ojca.
Parę dań słoikowych było mega (chyba chili concarne i kurczak masala), ale z tymi cenami będzie ciężko to utrzymać. Sosów nie chciałem próbować jak zobaczyłem ceny.
  • Odpowiedz
@Krupier: Kiedyś jego słoiki dostałem gratis do większego zamówienia, średnie były.

Te tacki to znowu ile tego ryżu w stosunku do mięsa? Zresztą odgrzewać ryż jak ugotowanie nie zajmuje nie wiadomo ile czasu.
  • Odpowiedz
@Krupier: kupiłem raz jakiś makaron ala spaghetti, jakość była, bo makaron byl włoski, ale niestety gratutura nie po włosku - downsizing 400 g w paczce...
  • Odpowiedz
@Krupier jak najbardziej, uważam że to jest totalna wizerunkowo wtopa ze względu na składy tych produktów, już o tym tu kilka razy pisałem, Makłowicz setki razy powtarza, że najlepsze są lokalne produkty, wspierać lokalne biznesy a do tych dań ładują mięso, pomidory, bazylię i nabiał spoza UE XDD o ile w smaku niektóre mi pasują, bogracz jest bardzo ok, to 12 zł za słoik produktów spoza UE to przeginka, niestety dziwi
  • Odpowiedz
@mac666 Ale co w 400g jest nie po włosku? Włosi nie w---------ą schabowego 300g + 300g surówki + 500g ziemniaków. Tam po prostu obiad je się z kilku dań.
  • Odpowiedz
  • 0
@amn1337 Ksiazulo mógłby zrobić test tych dań. Wyczuwam potencjał na kontrowersje. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Akurat produktów spoza UE bym się nie czepiał bo to mogą być produkty z Bałkanów. Ale pewnie tak nie jest bo gdyby było to raczej by się tym chwalił, a nie pisał ogólnikowo "spoza UE".
  • Odpowiedz
  • 0
@mac666

@Krupier: kupiłem raz jakiś makaron ala spaghetti, jakość była, bo makaron byl włoski, ale niestety gratutura nie po włosku - downsizing 400 g w paczce...

Tylko, że te makarony i tak są chyba nawet droższe niż włoskie (i nie mówię o Barilli, ale o La Molisana np.). XD
  • Odpowiedz
@Krupier no dobra, ale mamy w Polsce zarówno mięso jak i nabiał, więc po co ściągać to poza UE, a w filmach cały czas opowiadać jak to wasnw są składniki. Jak dobrze pamiętam to jego oliwa też jest mieszanką oliw z UE oraz spoza UE, marketingowo uwierzyłbym, że są włoskie. Jest to jakaś myśl co do Książula, ale pewniw nie będzie chciał atakować świętego Pana Roberta
  • Odpowiedz