Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Witam Mirki,
wybieram się w listopadzie na trzy dni na #floryda #usa, a konkretniej to do #miami. Zastanawiam się co w tym czasie mógłbym tam zobaczyć. Myślałem o wycieczce na Key West oraz o Everglades Safari Park Airboat Tour. Zastanawiam się jednak czy zdążę to wszystko obskoczyć, bo sama wycieczka na Key West to 14 godzin. W grę wchodzi jeszcze rejs wzdłuż wybrzeża, podczas którego można zobaczyć domy bogaczy.
1. Co byście mi polecili z tych atrakcji? Może coś innego?
2. Na jakiej stronie szukać tego typu wycieczek? Póki co korzystałem z getyourguide.
3. Jak wygląda komunikacja miejska w Miami? Interesuje mnie kwestia transportu z lotniska do hotelu. Widziałem, że z lotniska na stację kolejową jeździ Mia Mover a dalej to Metrobus.
4. Czy to Mia Mover jest płatne? Czy mam na coś uważać przy kupnie biletu?
#podroz #podroze #turystyka #pytanie #podrozujzwykopem
#pytanie #pytaniedoeksperta #wakacje

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: imo bez sensu jechać na Key West tylko po to, żeby natychmiast wracać, tam jest spoko vibe żeby wychillować, odpocząć, wyjść na imprezę/drinka/żarcie, a nie odhaczyć i lecieć dalej.

Ale ogólnie nic nie napisałeś czy to twój pierwszy raz na Florydzie, po co lecisz, co lubisz robić, czego nie lubisz, więc takie wróżenie z fusów co ci się może spodobać.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Key West tylko jeśłi będziesz miał 100% pewności na ładną pogodę. Z Miami jednak samochodzem to 3,5h w jedną stronę więc na raz dość wymagające. Na raz też to tylko obskoczysz co trzeba - nic więcej
  • Odpowiedz
@tajniak13: miami to miasto nie stan
@mirko_anonim tez bede na flordzyie w listopadzie ale na 2 tygodnie w tym miami i key west na 2 noce. W necie znajdiesz liste atrakcji w tym ocean drivelittle havana itd.. W miami jest komunikacja miejska i oczywiscie ubery. Jak zrobisz juz research to daj znac ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz