Aktywne Wpisy
mirko_anonim +10
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#finanse #oszczedzanie #emerytura
Zupełnie poważnie zastanawia mnie jak niektórzy podchodzą do finansów i życia z tym związanego. Mam parę znajomych, we dwoje zarabiają okolice 20k miesięcznie, pracują zdalnie, są przed trzydziestką. Mieszkają w mieszkaniu 37 metrów, nie spłacają hipoteki, dzieci nie planują, na wakacje jeżdżą tylko na 2-3 dni bo „to szkoda pieniędzy”. Nigdzie nie wychodzą, nic nie kupują. Wszystko co im zostaje
#finanse #oszczedzanie #emerytura
Zupełnie poważnie zastanawia mnie jak niektórzy podchodzą do finansów i życia z tym związanego. Mam parę znajomych, we dwoje zarabiają okolice 20k miesięcznie, pracują zdalnie, są przed trzydziestką. Mieszkają w mieszkaniu 37 metrów, nie spłacają hipoteki, dzieci nie planują, na wakacje jeżdżą tylko na 2-3 dni bo „to szkoda pieniędzy”. Nigdzie nie wychodzą, nic nie kupują. Wszystko co im zostaje
sruba_m3 +82
Ech, dobrze wam radzę. Nie róbcie sobie gówniaka. Największy błąd w moim życiu. Jakby podsumować pięcioletni czas jaki spędził na tej planecie to najbardziej uderza dysproporcja chwil dobrych do chwili złych (oczywiście z mojej perspektywy, a nie jego), gdzie dobrych to jest jakieś 5 min dziennie, reszta to złe. Przy czym te dobre to jakieś g---o typu rozśmieszy cię, albo po prostu zrobi coś jak należy, czyli w ogólnym rozrachunku c---a warte
Jeśli ktoś chce dokładnie dowiedzieć się jak działał mechanizm Budynia itd, to będzie z tego lajw przez osoby znające się na rzeczy
Nie, to nie jest wpis sponsorowany, po prostu widziałem sporo pytań tutaj odnośnie tego jak to wszystko działało i na czym polegało
@ElementalX7: bardziej jeśli ktoś chce się dowiedzieć jak według ludzi z fb grupy "białe kołnierzyki" mogło to wyglądać to niech sobie zobaczy lajw. Bo "dokładnie dowiedzieć" to się na pewno nie dowiesz bo o ile w tym nie uczestniczyli to mogą sobie tylko domniemywać jak to wyglądało.
Ja się pytam gdzie w tym całym kreowaniu się przez gościa na kluczowego badacza sprawy jedyna zasłużona w sprawie osoba @10kobla
Owszem, @10kobla szukał kogoś, kto to nagłośni ale nie szukał nikogo i odrzucił chęć pomocy oraz zbiórki na papugę, gdy będą
Wiadomo, po co budda straszył pozwami, od tego są pozwy slapp żeby uciszyć opinie publiczną i dziennikarzy,
Policja może namierzyć kogoś, jeżeli doszło do jakiegoś realnego złamania prawa czy przestępstwa w internecie, a nie będzie szukać wykopka, który napisał coś nie przychylnego na jego temat.
Taki pozew jest składany na drodze cywilnej i musisz wykazać sprawcę, zanim wniesiesz go do sądu. Inaczej sąd go odrzuci zanim
To że coś zostało nawet wysłane z Twojego IP, nie oznacza, że to wysłałeś Ty. Muszą Ci udowodnić, że to Ty a nie Twój kolega sąsiad etc. Z uwagi na Rodo dość ciężko jest uzyskać tego typu dane.
Przypominam, że Duda oficjalnie został nazwany
Wielokrotnie już szły przeprosiny w Internecie bo ktoś się przestraszył awizo, a nie stać go było nawet na adwokata. W ten sposób ucisza się ludzi, więc namierzanie jest faktem,
Komentarz usunięty przez moderatora
Ale zdajesz sobie sprawę, że policja przed przesłuchaniem cytuje artykuł dotyczący odpowiedzialności za składanie fałszywych wyjaśnień, więc większość ludzi odpowiada zgodnie z prawdą.