Wpis z mikrobloga

Pytanie do Panów. Czy chcielibyście mnie taką "tradycyjną żonę"? Teraz chyba popularny temat w sieci i zastanawiam się czy faceci faktycznie takie żony/dziewczyny chcą mieć. Czy to laski wymyśliły, żeby usprawiedliwić siedzenie w domu lub faceci tym określeniem wybielają swoją chęć kontroli finansowej nad partnerką. Albo jest jeszcze jakiś inny powód.
#rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki #relacjemiedzyludzkie
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ziel_9: Większość funkcji to do podziału w sumie jest, ale jeżeli już miałbym coś podkreślić, to szacunek do mężczyzny. Swoje hobby, żeby potrafiła się zając sobą. No i dobrze jakby miała jakąkolwiek prace co by sprawiała jej radość.
  • Odpowiedz
@MASKULINIZATOR: xD no tak obrażajmy ludzi którzy mają inne preferencje, nie marzę o głupszej, ale wolę być tym dominującym w związku i uwiesz, że dziewczyny w większości też takich wolą
  • Odpowiedz
@ziel_9:
- wszelkiego rodzaju imprezowiczki/ "szalone wariartki" - tylko do ruchania,
- spokojne dziewczyny które lubią posiedzieć w mieszkaniu wieczorem/ ewentualnie wyjść wspólnie do znajomych na domówkę, lub gdzies pojechać pozwiedzać - wife material

finanse/sprzatnie/gotowanie 50/50 - ewentualnie baba gotuje chlop cos innego wiecej robi
  • Odpowiedz
@ziel_9: wolałbym gdyby miała normalny zawód, pracę i mogła sobie poradzić beze mnie w razie jak mnie szlag trafi

jeżeli już ma siedzieć w domu, to na wzór muzułmański - posłuszna, nie widuje się z nikim beze mnie, razem z trzema pozostałymi żonami przygotowują jakieś atrakcje dla mnie
  • Odpowiedz
@ziel_9: Może być i taka. Jak będzie mi z nią dobrze to może ważyć 10 kg więcej niż ja, mieć 190 cm wzrostu, a nawet nosić białe majtki i stanik z napisem barbie. Ogólnie to chodzi, aby było nam dobrze razem, a nie czy pani będzie taka czy inny;)
  • Odpowiedz
Czy chcielibyście mnie taką "tradycyjną żonę"?

@ziel_9: Nie.

Mieszkam sam od kilku lat. Sprzątam, gotuje, piore. Nie są to jakieś szczególnie wymagające czynności.
Nie widzę możliwości, aby brać na swój garb kobiete, która za moje pieniądze bedzie siedzieć w domu i robić tylko takie minimum :p
  • Odpowiedz
W USA jest coraz wiecej takich kobiet i sa mega szczesliwe

@LostHoldenCaulfield: o taak, na pewno sie przeszczęsliwe i wcale nie brzydzą sie swoim obleśnym sugar dady ani wcale nie kombinują jak ogołocić tego obleśnego dziada którym sie brzydzą. Ktos kupiony za pieniądze jest bez wartości i wbije ci nóz w plecy przy najdrobniejszej okazji
  • Odpowiedz
@ziel_9: Ja taką mam i polecam. I nie chodzi o żadną dominację czy podbijanie ego czy co tam sobie postepowe lewactwo wymysla xd Zwyczajnie tak się łatwiej zyje. Każdy ma swój zakres obowiązków, robi to na czym się lepiej zna i sobie nawzajem w garach nie mieszamy. Ona się zajmuje domem od strony "domowej", a ja od strony technicznej. Ja nie mysle co na obiad zrobić i czy mam czyste
  • Odpowiedz
@ziel_9: Ten nurt to raczej chodzi o to, żeby się tak pokazać na instagramie. Taka "tradycyjna" żona wymaga zakupienia dużej ilości gadzetów kulinarnych, agd, rtv - nie każdego chłopa na to stać.
  • Odpowiedz
@WiesniakzPowolania: Jeśli obojgu to pasuje, to nic złego. Krytyka takiego modelu związku bierze się z tego, że życie różnie może się potoczyć i co wtedy z żoną, gdy nie pracuje, gdy całe życie była uzależniona od partnera.
  • Odpowiedz