Aktywne Wpisy
blackghost +39
Powiem Wam odkąd mam Alfę Romeo Giulia brutalne wyjaśnienie sebków w BMW stalo się moja codziennością xd
Sytuacja z przed chwili: mocny start od świateł i kolejne BMW serii M zostawione w tyle. To uczucie gdy klient zostaje daleko w lusterku sprawia że następne kilometry jadę i się śmieje sam do siebie. Wąchaj dymek czasem mówię sam do siebie.
Jednak najbardziej lubię sytuację gdy klient dojeżdża do mnie na kolejnych światlach z minq zbitego
Sytuacja z przed chwili: mocny start od świateł i kolejne BMW serii M zostawione w tyle. To uczucie gdy klient zostaje daleko w lusterku sprawia że następne kilometry jadę i się śmieje sam do siebie. Wąchaj dymek czasem mówię sam do siebie.
Jednak najbardziej lubię sytuację gdy klient dojeżdża do mnie na kolejnych światlach z minq zbitego
andbatros +67
Ktoś mi wyjaśni po co gratulować parze dziecka? Gratulować, że ktoś potrafił włożyć siusiaka i opróżnić wór? A kobiecie gratulować, że tak wytrząchała miednicę, że pomogła plemnikom dotrzeć do jaja? xD
#antynatalizm
#antynatalizm
https://en.wikipedia.org/wiki/Kaliningrad_Regional_Drama_Theatre
#rosja #kaliningrad #architektura #socrealizm #andromeda
Domu Sowietów już nie ma, rozebrali go niedawno.
@KarmelkowyZubr:
Może nie aż tak drastyczny przykład, bo tam na szczęście odbudowano otoczenie rynku, ale taki Wrocław też przed wojną wyglądał lepiej, a obecnie w miejscach gdzie stały kamienice są albo bloki albo potworki z lat 90. i początku XXI wieku, przykładowo okolice Nowego Targu to się wyglądem dużo od Kaliningradu nie różnią xD
Bo to jeszcze modernizm z lat 20. w niemieckim wydaniu gdzie budowano uproszczone, ale dosyć klasyczne i monumentalne budowle. Niemniej obecny klasycystyczny socrealizm raczej lepiej pasuje do gmachu teatru. Szkoda że cała reszta miasta to bezstylowe chruszczówki z rzadkim okazjonalnym zachowanym przedwojennym budynkiem pomiędzy.